Metal İşçisinden avans tepkisi!

Sendika tarafından avans sözü verilen metal işçilerinin avanslar yatmadı. Duruma tepki gösteren Ford işçileri sosyal medyadan Türk Metal Sendikasına tepki gösterdi

Metal İşçisinden avans tepkisi!

Türkiye’nin özel sektörde imzalanan en büyük sözleşmesi olan ve yaklaşık 140 bin işçiyi ilgilendiren metal işkolu grup toplu sözleşmesinde (MESS) ikinci tur görüşmeSİ bugün yapılacak. Sözleşme görüşmesi öncesi İşveren Sendikası Türk Metal Sen, toplu sözleşme süreçlerinde nadir olarak uygulanan, sözleşme imzalanıncaya kadar geçecek sürede avans olarak ilave artış yapmayı kararlaştırdıklarını açıklamıştı. İşçilere brüt 4 bin 750 TL ödeme yapılacak. İşveren sendikası MESS yaptığı yazılı açıklamada, toplu sözleşme sürecinin 4-5 aya kadar uzayabildiğini belirterek, bu süre içinde çalışanların mağdur olmaması için, daha sonra mahsup edilmek üzere avans nitelikli ilave ödeme yapılacağını duyurdu.

“ŞAŞIRMADIK”

Türk Metal Sendikası'nın kendilerine daha önce yatacağı bildirilen fakat henüz yatırılmayan 4 bin 750 liralık avans ücret için, Ford işçisi tepki gösterdi. Metal İşçilerinin örgütlendiği 'Ford İşçi Bülteni' isimli sosyal medya sayfasında tepki gösteren işçiler verilen sözün tutulmamasına şaşırmadıklarını belirti.

“ZERRE KADAR GÜVENMİYORUZ”

Sayfada yapılan açıklamada, “Daha siz sözleşme farkına mahsuben alınacak parayı bile almayı başaramadınız! Utanmadan da bu sözleşme "Cumhuriyet Sözleşmesi" olacak bize güvenin diyorsunuz! En basit olanı bile alamayan siz, taslağın tamamını alacaksınız öyle mi? Size zerre kadar güvenmiyoruz, inanmıyoruz! Ford işçisi, metal işçisi hak ettiği zammı ancak kendi birliği ile alabilir! Tek gerçek bu!" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ