Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Metal’de toplu sözleşme teklifleri MESS’e iletildi! 

Birleşik Metal İşçileri Sendikası, Türk Metal Sendikası ve Öz Çelik-İş sendikasının Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürütecekleri, 247 işyeri ve işletmede çalışan yaklaşık 185 bin metal işçisini kapsayan Grup Toplu İş Sözleşmesi süreci başlıyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Sol Haber’de yer alan habere göre, işçi sendikalarından Grup Toplu İş Sözleşmesinin teklifinin MESS’e verildiğine ilişkin açıklama yapıldı.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası’nın açıklamasına göre, grup toplu iş sözleşmesi teklifi, 84 ana madde, 7 geçici madde ve 13 ek maddeden oluşuyor.

Birleşik Metal İş’in ücret teklifi  birinci altı ay için tamamlama, seyyanen zam ve kıdem zammı ile birlikte yüzde 140,50 seviyesinde.

Türk Metal Sendikasının ücret zam teklifi ise birinci altı ay için tüm ücretlere tamamlama, kıdem zammı ve yüzde zam ile birlikte yüzde 110 seviyesinde.

İşçi sendikaları ve işveren sendikası 6 iş günü içerisinde, ilk toplantının tarihini belirleyecek. İlk toplantı ile birlikte; 60 günlük toplu görüşme süreci başlayacak.