Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mevlid Kandili Ne Zaman? Mevlid Kandili Ayın Kaçında?

Tüm İslam camiası tarafından önemli olan Mevlid Kandili’nin ne zaman olduğu sorgulanmaya başladı. Yılın son kandili olan Mevlid Kandili’nin bu yıl hangi güne denk geldiği merak edildi. Peki, 2023 Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? İşte yanıtı..

Bu haberin fotoğrafı yok

Mevlid Kandili Ne Zaman? Mevlid Kandili Ayın Kaçında?

2023 Mevlid Kandili binlerce vatandaşın araştırdığı konular arasında yerini aldı. Son peygamber Hz. Muhammed’in doğumunu anmak için kutlanan Mevlid Kandili’nin bu yıl hangi güne denk geldiği merak edildi. Mevlid Kandili ne zaman 2023 araştırması yapan vatandaşlar için tarih verildi. Peki, Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? İşte o tarih..

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 dini günler takvimini yayınladı. Buna göre Mevlid Kandili 2023 yılında 26 Eylül Salı günü idrak edilecek. 

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ

Doğum, doğum yeri ve doğum vakti anlamlarına gelen mevlid kelimesi, peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunu anlatmak için kullanılıyor. Mevlid-i Nebi olarak da anılan ve Türkiye’de Mevlid Kandili olarak bilinen gece Müslüman alemi için büyük önem taşıyor. Hz. Muhammed’in doğum yıl dönümü için başlayan mevlid töreni giderek, Kadir, Mi’rac, Regaib ve Berat gecelerinde veya sünnet, evlenme, ölüm, deprem gibi önemli olaylar vesilesiyle yapılmaya başlandı ve toplumsal gelenekte yer alan önemli bir dini-kültürel öge oldu.

MEVLİD NE DEMEK?

Mevlid, “doğum zamanı” demektir. Kur’an’da yer almamaktadır. İslam’da Muhammed’in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derince Belediyesi, 21. Taşköprü Hasat
Sıradaki Haber Derince’ de 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali başlıyor!