MEVLİT KANDİLİ NE ZAMAN? Bugün Kandil Mi? 14 Eylül Ne Kandili Var?

İslam dünyasında manevi coşku ve huzurla beklenen kutsal gece için araştırmalar yoğunlaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı kandil günleri takvimi yayınlandı. Peki, yarın ne kandili? 14 Eylül ne kandili? İşte yanıtı..

MEVLİT KANDİLİ NE ZAMAN? Bugün Kandil Mi? 14 Eylül Ne Kandili Var?

2024 yılı kandil günleri takvimine odaklanan vatandaşlar yarın ne kandili sorusuna yanıt aramaya başladı. Milyonlarca Müslüman İslam dünyasında manevi coşku ve huzurla beklenen kutsal gece için hazırlandı. Yılın son kandili büyük bir heyecanla beklenmeye başladı. Peki, 14 Eylül ne kandili var? Mevlit kandili ne zaman? İşte Mevlid kandili 2024 tarihi..

MEVLİT KANDİLİ NE ZAMAN?

14 Eylül Cumartesi günü Müslüman alemi için özel olan Mevlit kandili kutlanacak. 13 Eylül Cuma günü kandil günü değil. Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre 2024 yılı Mevlid Kandili 14 Eylül Cumartesi günü eda edilecek. 2024 Regaip Kandili 11 Ocak Perşembe günü, Miraç Kandili 6 Şubat Salı günü, Berat Kandili ise 24 Şubat Cumartesi günü idrak edildi. Yılın son kandili olan Mevlit kandili bu yıl cumartesi gününe denk geldi.

MEVLİD KANDİLİ ANLAMI

Mevlid kelime olarak doğum yeri ve zaman anlamlarına geliyor. İslam kültüründe Hz. Peygamber’in doğumunu ve bu nedenle yapılan törenleri ifade ediyor. Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişi hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor.