Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MGK Bildirisi: “Türkiye Lübnan halkının ve hükümetinin yanındadır”

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Bildirisi’nde, Türkiye’nin Lübnan halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olduğu belirtildi. “İsrail’in insanlık dışı saldırıları karşısında Türkiye, Lübnan’ın yanında duracaktır. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin girişi yasaklanması, İsrail’in hukuka aykırı tutumunun bir örneğidir” denildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 3 buçuk saat sürdü. Toplantının ardından İletişim Başkanlığı tarafından bir bildiri yayımlandı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI AZİM VURGUSU

Bildiride, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların azim ve kararlılıkla devam edeceği belirtildi. Suriye topraklarında yuvalanan terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesine yönelik faaliyetlerin sürdürüleceği ve milli güvenliğe yönelik herhangi bir tehdit karşısında müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı.

IRAK İLE İŞ BİRLİĞİ KARARLILIĞI

Irak’la başta PKK/KCK-PYD/YPG olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik kararlılık yeniden ifade edildi. Bildiride, “Kardeş Irak halkının güvenliğine, huzuruna ve refahına atfettiğimiz önemin altı bir kez daha çizilmiştir” denildi.

LÜBNAN VE FİLİSTİN’E DESTEK VURGUSU

Türkiye’nin, İsrail’in insanlık dışı saldırıları karşısında Lübnan halkının yanında olacağı belirtildi. Ayrıca, Filistin halkının maruz kaldığı soykırımın durdurulması ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması için Türkiye’nin kararlı çabalarının artırılması gerektiği ifade edildi.

İSRAİL’E HAREKET ÇAĞRISI

Bildiride, İsrail’in Orta Doğu’ya yayılma hedefli saldırılarına karşı birleşmiş milletler güvenlik konseyi gibi aktörlere acil harekete geçme çağrısı yapıldı. Türkiye’nin, uluslararası hukukun ihlali olarak gördüğü durumları kınadığı belirtildi.

AKDENİZ VE EGE’DE İSTİKRAR ÇABALARI

Bildirinin son kısmında, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege Denizi’nde kalıcı istikrar için iş birliği zeminleri geliştirme konusundaki samimi çabalarının suistimal edilmesine izin verilmeyeceği vurgulandı. Aklıselimle hareket etmenin önemine de dikkat çekildi.