MHP Kars belediye başkan adayı kim? Ötüken Senger kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu?

MHP Kars belediye başkan adayı kim? Ötüken Senger kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu?

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kars belediye başkan adayı olan Ötüken Senger'in biyografisi ve politik kariyeri şu şekildedir:

Ötüken Senger, 1978 yılında Kars'ta dünyaya geldi. 2001 yılında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden başarıyla mezun oldu. Ardından 2002 yılında Kafkas Üniversitesi Ardahan Meslek Yüksekokulu'nda Öğretim Görevlisi olarak akademik kariyerine başladı. 2004 yılında Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimine başladı ve bu programı 2006 yılında tamamladı.

Akademik kariyerine devam eden Senger, 2012 yılında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent Doktor unvanıyla atanarak akademik yolculuğunu sürdürdü. 2014 yılında Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı, Nicel Karar Yöntemleri Bilim Alanı'nda Doçent unvanını aldı.

2018 yılında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nü kurarak aynı bölüme Bölüm Başkanı olarak atanmıştır. Ötüken Senger, 2023 yerel seçimlerinde MHP'nin Kars belediye başkan adayı olarak gösterilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ