MHP Kilis belediye başkan adayı kim? Hasan Kara kimdir, nereli, kaç yaşında?

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Kilis Belediye Başkan adayı merakla beklenen bilgiler arasında yer aldı. Parti, 31 Mart yerel seçimleri için Kilis'te belirlediği adayını açıkladı. İşte, MHP Kilis Belediye Başkan adayının kim olduğuna dair detaylar:

Hasan Kara Milliyetçi Hareket Partisi, Kilis Belediye Başkan adayını belirledi. MHP'nin Kilis Belediye Başkan adayı, deneyimli siyasetçi Hasan Kara oldu.

HASAN KARA KİMDİR?

Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Hasan Kara, Kilis'te 1 Ocak 1969 tarihinde dünyaya gelmiş, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu bir siyasetçidir. Hukuk alanındaki başarılarıyla bilinen Hasan Kara'nın siyasi kariyeri ve yaşam öyküsü merak konusu oldu.

Eğitim ve Mesleki Kariyer: Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Hasan Kara, Antakya Altınözü'nde hâkim olarak görev yaparak hukuk alanındaki deneyimini artırmıştır. Daha sonra Ümraniye Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü görevlerinde bulunarak belediyecilik alanında da kendini kanıtlamıştır.

Sivil Toplum ve Avukatlık Dönemi: 1999 yılında Kilis Belediye Başkanlığına aday olan Hasan Kara, 1999 ve 2002 yılları arasında serbest avukatlık yaparak hukuk mesleğindeki başarılarını sürdürmüş ve sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevi üstlenmiştir.

Milletvekilliği Dönemleri: 2002 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti'den XXII. Dönem Kilis milletvekili olarak seçilen Hasan Kara, siyasi kariyerine parlamentoda başlamıştır. 2007 Türkiye genel seçimleri'nde de 1. sıra XXIII. Dönem Kilis milletvekili olarak seçilmiştir.

Kilis Belediye Başkanlığı: 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerde AK Parti'den Kilis Belediye Başkanlığına aday olan Hasan Kara, seçimleri kazanarak Kilis'in belediye başkanı olmuştur. Belediye başkanlığı döneminde Kilis'e yönelik projeleri ve hizmetleriyle dikkat çekmiştir.

Aile Hayatı: Evli ve dört çocuk babası olan Hasan Kara, aile hayatına verdiği önemle tanınır. Hem profesyonel kariyerinde hem de siyasi yaşamında ailesinin desteğini sıkça vurgulamıştır.

Hasan Kara'nın hukuk alanındaki birikimi, siyasi kariyeri ve Kilis'e sağladığı katkılar, onu Türk siyasetinin saygın isimlerinden biri yapmıştır. Hukuki bilgisi ve liderlik vasıflarıyla tanınan Kara, Kilis'e ve ülkeye hizmet etmeye devam etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ