MHP’li Kemal Köse: MHP’ye bir veya birden fazla belediye…

MHP Kocaeli eski Milletvekili Kemal Köse, Nokta Gazetesi'ne yaptığı açıklamada gönlünden MHP’ye bir veya birden fazla belediye verilmesinin geçtiğini söyledi.

MHP’li Kemal Köse: MHP’ye bir veya birden fazla belediye…

MHP Kocaeli eski Milletvekili, partinin Kocaeli’deki önemli isimlerinden Kemal Köse, Nokta Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. MHP’li Köse, Kocaeli’de MHP’ye belediye verilip verilmemesinin genel merkezlerin alacağı karar olduğunun altını çizerek, Kocaeli’de MHP’ye bir veya birden fazla belediye verildiği takdirde tabanın da bir dinamizm kazanacağının altını çizdi.

“YAKLAŞIK BİR AYDIR…”

MHP’li Kemal Köse, “AK Parti ile MHP genel merkezleri arasında bildiğim kadarıyla yaklaşık 1 aydır yerel seçim görüşmeleri sürüyor. Prensip olarak MHP’nin ve AK Parti’nin aday çıkaracağı belediyeler sanıyorum ki tespit edilmiş durumda.

“ÖNCEDEN BAŞKANLARIMIZ VARDI”

Ben tabi ki Kocaeli’de MHP’ye belediye verilmesini isterim. Gönlümden geçen bir veya birden fazla belediyenin MHP’ye verilmesidir. MHP’nin önceden bu kentte belediye başkanları vardı. Dilovası’nda, Körfez’de… Şimdi neden olmasın?

“GENEL MERKEZ KARARI VERİR”

MHP geçen yerel seçimlerde de belediye başkanlığı verilmesini bekliyordu, ama olmadı. Bugünün değerlendirmeleri nasıl olur bilemiyorum. Genel merkezde yetkili arkadaşlarımızın çalışmalarından çıkacak neticeye göre bu durum şekillenir.

“TEŞKİLATA DİNAMİZM KATAR”

Tabi bu işler birilerinin hatta teşkilatın istemesiyle bile olmaz. Bir kriter koyulur. O kriterler neticesinde AK Parti ve MHP aday çıkaracağı belediyeleri belirler. Tabi Kocaeli’de MHP’den aday çıkarılması, teşkilata da büyük bir dinamizm katar.

“TABANLAR HAREKETE GEÇMELİ”

AK Parti ve MHP kadrolarının tabanlarını, yerel seçim için harekete geçirmek lazım. Bunun için de tabanın istediği isimlerin aday gösterilmesi gerekiyor. Herkesin sevdiği, saydığı, sokakta karşılığı olan isimlerin aday gösterilmesi gerekir. Bu istikamette MHP’den gösterilecek bir adayın, teşkilatlara da oldukça pozitif etki edeceği kanaatindeyim. Takdir genel merkezlerin” açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ