Midesinden 2 kilo kıl çıktı!

Hatay'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 20 yaşındaki bir genç kızın karnından 50 santimetre uzunluğunda ve yaklaşık 2 kilogram ağırlığında bir kıl yumağı çıkarıldı. Genç kızın 15 yıldır saç yeme alışkanlığı olduğu belirtildi.

Midesinden 2 kilo kıl çıktı!

Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle İskenderun Devlet Hastanesi'nin acil servisine başvuran Ö.A. adlı genç kıza yapılan tetkiklerde midesinde yabancı bir cisim olduğu ve midesinde yırtık tespit edildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Belli ve ekibi, hemen acil ameliyat kararı aldı. Ameliyatta, yaklaşık bir saat süren müdahaleyle Ö.A.’nın karnından 50 santimetre uzunluğunda ve yaklaşık 2 kilogram ağırlığında kıl yumağı çıkarıldı. Midesinde yaklaşık 1 santimetrelik bir delik oluşmuştu ve ameliyat başarılı bir şekilde tamamlandı. Yapılan görüşmelerde, Ö.A.’nın 15 yıldır saç yeme alışkanlığı olduğu öğrenildi. Genç kızın iyileşmesi için psikiyatrik destek alacağı belirtildi.

50 CM UZUNLUĞUNDA İKİ KİLO KIL YUMAĞI

Genel Cerrah Dr. Süleyman Belli, ameliyatın başarılı geçtiğini ifade ederek, "Bu hastamız, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle acil servise başvurdu. Yapılan tetkikler ve görüntüleme sonuçlarında midesinde bir yabancı cisim olduğu görüldü. Ayrıca batında sıvı gözlemlendi. Bu sebeple hemen acil ameliyata aldık. Ameliyatta batında 1 santimlik bir yırtık tespit ettik; bu yırtık saç yumağından kaynaklanıyordu. Mideyi tamamen dolduran, 12 parmak bağırsağını da etkileyen 50 santim uzunluğunda ve yaklaşık 1.5-2 kilogram ağırlığında bir saç yumağı bulduk. Midenin içindeki kılları ve diğer artık maddeleri temizledik," dedi.

DURUMU ŞU AN İYİ

Dr. Belli, genç kızın tedavi sürecinin psikiyatrik destekle devam edeceğini belirtti. "Ameliyat sonrası hastanın durumu genel olarak iyi. İskenderun Devlet Hastanesi’nde genel cerrahi servisinde tedavisi sürüyor. Ameliyat yaklaşık 60 dakika sürdü ve enfeksiyon riskini minimize etmek için hızlıca yapıldı. Saç yeme hastalığı, uluslararası literatürde 'Rapunzel sendromu' olarak biliniyor. Psikiyatrik destek alarak bu hastalığın tedavisine devam edeceğiz. Gereken her şey yapılacak ve hastamızın durumu şu an iyi," şeklinde konuştu.

Midesinden 2 kilo kıl çıktı! - Resim : 1 HATAY'DA KARIN AĞRISIYLA Ö.A.'NIN GİTTİĞİ HASTANEDE KARNINDA 2 KİLOGRAM KIL YUMAĞI ÇIKTI. (OGÜN ASLAN/HATAY-İHA)
Hatay'da karın ağrısıyla hastaneye başvuran 20 yaşındaki genç kızın karnından 50 santimetre boyutunda ve yaklaşık 2 kilogram ağırlığında kıl yumağı çıktı. Genç kızda 15 yıldır saç yeme alışkanlığı olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA