Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MİKAV’dan, MEB’e bir okul binası daha! Bedelsiz devredildi

İlimizde eğitim, kültür ve sosyal yardım alanlarında kamu yararına faaliyet gösteren Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV), “Eğitime %100 destek Projesi” kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bir okul kazandırdı.

İlimizde eğitim, kültür ve

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Vakıf Yönetimi arasında imzalanan protokol ile, Vakfa ait Kocaeli/Başiskele ilçesinde bulunan Eğitim Kampüsü, bedelsiz olarak Bakanlığına devredildi.

İMZA TÖRENİ YAPILDI

Vakıf Yönetimi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen Devir Protokolü İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen, “MİKAV Vakfının Kocaeli’de Bakanlığımıza kazandırdığı ikinci Eğitim Kompleksi imza törenini gerçekleştirdik. Bu zamana kadar ilimizde Eğitime verdiği katkılardan dolayı Vakıf Yönetimine teşekkür ediyorum.  Daha önce Gölcük ilçemizde bedelsiz olarak devri yapılan, uygulama camii de bulunan okul, Yatılı Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu olarak başarılı bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

EĞİTİME HAZIR BİR KOMPLEKS

Yeni devir edilecek okulumuzun bir bloğu pansiyon, bir bloğu ise eğitim binası olarak kullanılacaktır. Yemekhanesi, çok amaçlı salonu, yüzme havuzu, spor salonu ve açık oyun alanları bulunan eğitime hazır bir kompleks.
Bünyesinde uygulama Anasınıfı olan okulumuz, “ Çocuk Gelişimi ve Eğitimi” ve “Hafızlık Pekiştirme” programları ile Başiskele Şehit Ozan Özen Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılından itibaren yatılı olarak hizmet vermeye başlayacaktır. Kocaeli’mize ve bütün eğitim camiamıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

BAŞİSKELE’DE DEVAM EDECEK

İmza töreninde konuşan MİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Karaosmanoğlu ise, “Vakfımız Kocaeli’de eğitim ve sosyal yardım alanlarında kamu yararına faaliyette bulunmaktadır. Din ve değer eğitimini yaygınlaştırma ve geliştirme odaklı çalışmaktayız. Bugüne kadar İnşa ettiğimiz üç okulun ikisini devletimize teslim etmenin sevincini yaşıyoruz. Kocaeli’mize hayırlı olsun.
Vakfımız, yetkin eğitim kadrosu ile “Değer Eğitimi” odaklı özel öğretim faaliyetlerine Nadide Eğitim Kurumları olarak Başiskele’de devam edecektir. Vakfımızın değer eğitimini yaygınlaştırma hedefi doğrultusunda her yıl olduğu gibi önümüzdeki eğitim öğretim yılında da öğrencilerimizin %25’i burslu olarak eğitim görecekler.

HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ

Bünyemizde, erkek öğrenciler için Fen ve Teknoloji Programı uygulayan bir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Milli Eğitim Bakanlığına kazandırılması hazırlığımız var. İnşallah bu hedefimize de ulaşacağız. Bakanlığımıza ve ilimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
MİKAV tarafından 2016 yılında Kocaeli/Gölcük ilçesinde bedelsiz olarak Bakanlığa devredilen okulumuz, uygulama camii ile birlikte “MEB Gölcük Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu” olarak Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında eğitim öğretime devam ediyor.