Milli yelkenci Yiğit Yalçın Çitak kimdir, kaç yaşında? Nereli?

Milli yelkenci Yiğit Yalçın Çıtak, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başarılı sporcusu olarak adından sıkça söz ettiriyor. Yelken sporundaki başarıları ve akademik kariyeriyle dikkat çeken Çıtak, genç yaşına rağmen ulusal ve uluslararası arenada önemli başarılara imza attı. Yiğit Yalçın Çitak kimdir, kaç yaşında? Nereli? İşte detaylar...

Milli yelkenci Yiğit Yalçın Çitak kimdir, kaç yaşında? Nereli?

Türk yelken sporunun parlayan yıldızlarından biridir. Bahçeşehir Üniversitesi'nde Yönetim Mühendisliği öğrencisi olarak eğitimine devam eden Çıtak, genç yaşına rağmen spor dünyasında birçok başarıya imza atmıştır.

YİĞİT YALÇIN ÇITAK KİMDİR? NERELİ? KAÇ YAŞINDA?

Yiğit Yalçın Çıtak, 3 Ocak 2001 doğumlu milli yelkencidir. Polonya'da düzenlenen Dünya Gençler Yelken Şampiyonası'nda dünya şampiyonu oldu. 2018 yılında Kanada'da gerçekleştirilen Laser Radial Dünya Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak ikinci kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. Aynı yıl İsveç'te düzenlenen 21 yaş altı Laser Standart Dünya Şampiyonası'nda beşinci oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu olan Çıtak, 2024 ILCA 7 Dünya Şampiyonası'nda 28. olarak 2024 Paris Olimpiyatları için kota kazandı ve Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etti.

Kaynak: Müjde Melek Şahin