Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! TÜVTÜRK muayene sistemi değişecek! Artık o parçalardan ceza yemeyeceksiniz

2024 yılına kısa bir süre kala araç sahipleri için de sevindirici bir haber geldi. Özellikle araç muayenesinde zorluk yaşayanlar TÜVTÜRK’ün yeni düzenlemesiyle rahat bir nefes alabilecek! İşte araç muayenesinde yeni detaylar…

2024 yılına kısa bir

Türkiye’de tüm araç sahiplerinin belirli dönemlerde araçlarının muayenesini yaptırmaları zorunludur. Otomobillerin muayeneleri ilk 3 yıl sonunda ve devamında 2 yılda bir olarak yapılmaktadır. Kamyonet ve diğer araç türleri için bu süreler farklılık göstermektedir.

Muayeneden geçemeyen araçlar trafiğe çıkamıyor ve yakalanmaları halinde ceza uygulanıyor. Türkiye’de araç muayeneleri TÜVTÜRK çatısı altında gerçekleşiyor. Ancak yapılan bir düzenleme ile araç sahipleri için TÜVTÜRK tarafından artık kontrol edilmeyecek parçalar hakkında bir açıklama geldi. Muayene sistemi yeni baştan değişiyor.

ARAÇ MUAYENE VE EGZOZ ÜCRETİ ARTACAK!

2024 yılında araç muayene ve egzoz ücretlerinde de artış bekleniyor. Özellikle Ocak ayından itibaren geçerli olacak birçok yeni zam öncesinde araçlarının muayene tarihi gelen kişilerin yeni yıl zammından etkilenmemek için biran önce araç muayenelerini yaptırmaları öneriliyor.

TÜVTÜRK tarafından ayrıca araç muayenelerinde artık kontrol edilmeyecek unsurlar da açıklandı. Milyonlarca araç sahibini rahatlatan bu düzenleme kapsamında birçok kişi yeni karardan memnun olurken düzenlemenin hangi araçları kapsayacağı da merak ediliyor.

ARAÇ MUAYENESİNDE O PARÇLARA BAKILMAYACAK!

Araç muayenesine ilişkin yapılan yeni düzenleme kapsamında TÜVTÜRK artık kontrol edilmeyecek parçaları duyurdu. Buna göre araç muayenesinde artık yaz ve kış lastiği kontörlü yapılmayacak. Ancak burada dikkat edilmesi gereken temel unsur ise periyodik muayene için lastik diş derinliğinin en az 1,6 mm olması gerektiğidir.

Yola elverişlilik muayenesinde ise alt sınır 2 mm olarak belirtildi. Araç muayenesinde lastik diş derinlikleri dijital kumpaslarla ölçülüyor. Öte yandan kurum tarafından yapılan açıklamada, tehlikeli sınır kabul edilen 3 mm diş derinliğinin altına inen lastiklerde su deşarjı kapasitesinin %70 oranında düştüğü ve fren mesafesinin de yüzde 30 arttığı ifade edildi. Yeni dönemde yaz ve kış lastiği dışında yine diğer tüm unsurlar kontrol edilmeye devam edecek.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu
Sıradaki Haber BDDK duyurdu! Borçlular 60 aya kadar…