Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekliye aylık farklar ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilen zam oranlarından sonra oluşan aylık farkları hakkında açıklama yaptı. Işıkhan, “Zam oranları Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra oluşan aylık farkları, yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacak” dedi.

 Çalışma ve Sosyal

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen “ Türkiye Yüzyılının Emektarları Çalıştayı” programında milyonlarca emeklinin merakla beklediği aylık zam farkının ne zaman yatacağı hakkında açıklamalarda bulunuldu.  Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ve Memur-Sen Emekliler Komisyon Başkanı Ali Küçükkösen’in de katıldı.

1 HAFTA İÇERİSİNDE YATACAK

Çalıştay’da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılının ilk yarısı için memur emeklilerine yüzde 49,25 artış sağladıklarını ve akabinde SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 37,57 olarak ortaya çıkan artış oranlarına 11,68 puan daha artış ilave ederek, emekli maaşları artış oranlarını tüm emekliler için eşitlediklerini belirtti. Işıkhan, emeklilere verilen zam oranlarından sonra oluşan aylık farkları hakkında ise, “Zam oranları Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra oluşan aylık farkları, yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacaktır inşallah. Bu vesileyle güçlü iradeleriyle bizlere destek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Bakan Işıkhan, emeklilerin geçimlerini sağlamak ve refahlarını yükseltmek için sürekli çalışma halinde olduklarını belirterek, muhalefeti de eleştirdi. Işıkhan, “Emeklileri ancak oy deposu olarak gören, seçimden seçime hatırlayan, oy devşirmek için emeklilerimiz hakkında her türlü yalana, yanlışa başvuran muhalefetin aksine biz emeklilerimizi her anlamda eskisinden daha iyi hale getirdik. Bundan sonra da hizmetlerimizi sürekli geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi