Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren gelişme: Başvurular bugün başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu emeklilere promosyon verileceği açıklamasında gözler bugüne çevrildi. Emeklileri yakından ilgilendiren gelişmede, başvurular için süreç başlıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde emeklilere kamu bankalarından 8-12 bin TL arasında promosyon verileceğini açıkladı. Emeklilere verilecek olan promosyonlarda süreç bugün başlıyor.

“ÖZEL BANKALARI TETİKLEYEBİLİR”

Bugün (25 Mart Pazartesi) başlayacak olan başvurularda emeklilere verilecek olan promosyonun ücreti kamu bankalarında 8-12 bin TL arasında değişiyor. Kamu bankalarının vereceği ücret açıklanırken, özel bankaların ise promosyonlarda artışa gidip gitmeyeceğini Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz CNN Türk’te anlattı. Yılmaz; “Özel bankaları tetikleyeceğini düşünüyorum. Kamu bankalarında bir artış yapıldığı zaman özel bankaların promosyonları yükselteceğini tahmin ediyorum. Kamu bankalarında önceki dönemde en düşük promosyon 3 bin TL veriliyordu. Burada yüzde 166 oranında artışla 8 bin TL’ye yükseldi” dedi.

“YÜZDE 50 ARTIŞ…”

Özel bankalara dair rakam da veren Yılmaz, “Daha öncesinde 8 bin TL’ydi, yüzde 50’lik bir artışla 12 bin TL’ye yükselmiş oldu. Özel bankalarda en yüksek rakam 15 bin TL’ydi. Dolayısıyla kamu bankasında yüzde 50’lik artış olunca, özel banka da bunu tahmin edeceğinden dolayı özel bankalarda promosyonun yüzde 50’lik artışla tahmini olarak 22 bin 500 TL’ye yükseltilmesi bekleniyor” sözlerine yer verdi.

“PROMOSYON ANLAŞMALARI 3 YILLIK”

Emeklilerin cayma hakkının bulunduğunu da sözlerine ekleyen Emin Yılmaz promosyonların 3 yıllığına imzalandığını belirtti. Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz; “2023 yılında bir promosyon imzaladığını düşünürsek 3 yıllığına, 2024 ve 2025’i kapsıyor. 6 bin TL promosyon rakamı aldığını varsayarsak bunu 3’e böldüğümüzde yıl başına 2 bin TL gibi bir rakama tekabül ediyor. 2023’ün 2 bin TL’lik kısmı süre olarak geçmiş, 2024 ve 2025 için 4 bin TL’lik kısmı özel bankaya iadesini yaptığı taktirde otomatik olarak buradaki cayma hakkını kullanıp yeni bir bankaya gidip bunun üzerinden yeni promosyonunu alabilir” dedi.