Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonlarca ev sahibine iyi haber! Yatırdığınız o paraları geri alabileceksiniz! Son 5 yılın vergileri iade edilecek!

Türkiye’deki çok sayıda tapu sahibini ilgilendiren haberler gündeme geldi. Tapu sahiplerinin 5 yıllık emlak vergilerini geri alabilecekleri ifade ediliyor. İşte iade için gerekenler…

Türkiye’deki çok sayıda tapu

Türkiye’deki çok sayıda ev sahibini ilgilendiren düzenlemenin detayları belli oldu. Tapu sahipleri için duyurulan habere göre 5 yıllık emlak vergileri geri alınabilecek. Emlak vergisi mükelleflerini sevindiren düzenlemenin detayları ise merak ediliyor.

Tapu sahiplerinin birçoğu bu kapsamda olsa da emlak vergisi muafiyetinden yararlanmıyor. Durumu sonradan fark eden tapu sahipleri ise son 5 yılda ödedikleri vergileri geri alma fırsatından yararlanabiliyor. Konut, arsa, arazi, tarla, işyeri gibi pek çok gayrimenkul bu kapsamda yer alıyor.

SON 5 YILIN ÖDEMELERİ İADE EDİLİYOR!

Konut, arsa, arazi, işyeri ve tarla gibi çeşitli gayrimenkullere sahip kişiler normal şartlar altında emlak vergisine tabi oluyor. Ancak bazı istisnalara sahip kişiler emlak vergisi muafiyetinden yararlanabiliyor. Bu muafiyetten sonradan haberi olan kişiler ise son 5 yılda ödedikleri paraları iade alabiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirtilen muafiyet koşullarını taşıyanlar bu fırsattan yararlanabilecek. Muafiyet şartları arasında ise birçok detay bulunuyor. Bu şartları sağlayanlar son 5 yılın parasını iade alabilmek için başvuru yapabiliyor.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYET ŞARTLARI NELER?

Emlak vergisi muafiyet koşullarına bakıldığında ise aranan temel şartlar arasında ilk sırada söz konusu gayrimenkulün tek olması. Tek konu sahibi kişiler için geçerli oluyor. Ayrıca söz konusu konutun 200 metrekareyi aşmaması ve emekli aylığı haricinde bir gelirinin de olmaması şartlar arasında yer alıyor. Muafiyet kapsamında ayrıca ev hanımları, şehit yakınları, gaziler ve işsizler ile emekliler bulunuyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yıl içinde iki eşit taksit halinde yapılan emlak vergisi ödemelerinde ikinci taksit 1 Kasım 2023 itibariyle başladı. Ancak muafiyet kapsamında olduğunu öğrenen kişiler bu ödemeleri yapmadan ve önceki ödemelerini iade alabiliyor. Vergi iade talebinin yapılması ise Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor. ‘’gib.gov.tr’’ adresinden başvurular yapılabilecek.