Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiriyor! MTV gecikme zammında artışa gidildi! MTV’de yeni dönem!

Motorlu Taşılar Vergisi (MTV), trafik cezaları ve gelir vergisi gibi kamu alacaklarına ilişkin ödenmeyen borçlara yönelik düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Gecikme faizleri zamlandı!

Motorlu Taşılar Vergisi (MTV),

Türkiye genelinde kamu alacaklarına yönelik ödenmeyen borçlar için yeni bir karar Resmi Gazete’de yayımladı. Buna göre trafik cezaları, MTV ve gelir vergisi gibi alacaklara ilişkin gecikme faizi oranları artırıldı. Söz konusu borçlarını ödemeyenler daha yüksek bir maliyet ile ödemelerini yapacaklar.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre, kamuya borç ödemelerine ilişkin uygulanan tecil faizi oranı yüzde 24’ten yüzde 36’ya yükseldi. 14 Kasım 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe giren yeni düzenleme ile kamu alacakları için uygulanacak faiz oranları artırılmış oldu.

GECİKME FAİZİ ORANLARI YÜKSELDİ!

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme kapsamında, kamuya ait borçların ödenmesine ilişkin uygulanan tecil faiz oranı yüzde 24’ten yüzde 36’ya çıkarıldı. Gecikme faizi, borcun vadesinde ödenmemesi durumunda alıcı tarafa uygulanan ek maliyetler yükselmiş oldu.

Söz konusu borçlar için Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) başta olmak üzere birçok farklı kamu alacağı yer alıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, en son 21 Temmuz 2022’de yüzde 1 artışla yüzde 2,5’e çıkarılmıştı. Gecikme faizi, 14 Kasım 2023 itibariyle yapılan yeni zam oranı sonrasında yüzde 3,5’e yükseldi. Söz konusu değişiklik sonrasında yüzde 3,5 oranında vatandaşlar daha yüksek gecikme faizi ödeyecekler.

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan enflasyon verilerine göre belirlenen yeniden değerleme oranlarına ek olarak devlete karşı ödenmesi gereken vergi borçlarına yönelik uygulama yapılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre bu kapsamda birçok farklı kamu alacağı yer alıyor.

Resmi Gazete’de yapılan düzenlemeye göre, özellikle trafik cezaları, pasaport ve ehliyet ücretler, gelir vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) gibi birçok kamu borcu bu kapsamda yer alacak. Yüzde 36’ya çıkarılmasının ardından söz konusu borçlarını yeni dönemde ödemek isteyenler yüzde 3,5 oranında daha fazla borç ödeyecekler. Kamu alacaklarında gecikme faizleri bu kapsamda artırılmış oldu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu
Sıradaki Haber TÜPRAŞ’ın beklediği haber geldi! Uluslararası karar açıklandı