Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonlarca vatandaşa kara haber! Elektrik zammı için direkt tarih verildi

Elektrik faturalarına gelecek zam haberini tedirginlikle bekleyen vatandaşlara kötü haber geldi.

Elektrik faturalarına gelecek zam

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Hakan Kara ve ekonomi yazarı Olcay Aydilek, elektrik fiyatlarında Temmuz-Ağustos ayları arasında önemli bir artış beklediklerini ifade etti.

HAKAN KARA PAYLAŞTI

Prof. Dr. Hakan Kara, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde görev yapan bir akademisyen olarak, X platformunda paylaştığı bir grafikle dikkat çekti.
Kara, TÜFE verileriyle elektrik fiyatlarını karşılaştırarak Temmuz ve Ağustos aylarında elektrik fiyatlarında önemli bir artış beklediğini belirtti.
Grafiğe göre, 2023’ün ilk dört ayında elektrik fiyatlarında nispeten sabit bir seyir izlenirken, Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) belirgin bir artış yaşandı. Halk TV’nin ekonomi yazarı Olcay Aydilek, elektrik fiyatlarına ilişkin önemli bir gelişmeyi gündeme getirdi.

 

AYDİLEK’İN İDDİALARI

Aydilek’in iddiasına göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK arasında yapılan toplantılarda, elektrik fiyatlarına yüzde 70 oranında bir zam yapılması tartışılıyor.
Aydilek, “Bu yılın beklenen haberini buradan duyuruyorum… Haziran veya muhtemelen temmuz ayında, ekonomi yönetiminin nihai kararıyla birlikte bu zam kararı netleşecek” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İYİ Parti’den son seçimde milletvekili
Sıradaki Haber Aşkın Özön İYİ Parti’den istifa etti