Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonları ilgilendiriyor! Bakan Şimşek özellikle öğrencileri uyardı… Hesabını kullandırana hapis cezası!

Son dönemlerde verdiği kararlar ile ülke ekonomisi adına önemli uygulamaları hayata geçiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti. Bakan Şimşek, özellikle öğrencileri net bir şekilde uyardı. İşte ayrıntılar…

Son dönemlerde verdiği kararlar

Ülke ekonomisinin mücadele ettiği yüksek enflasyon ve kur farkı gözlerin ekonomi yönetimine çevrilmesine yol açtı. Yöneticiler tarafından alınan kararlar, hayata geçirilen uygulamalar ve diğer projeler vatandaşlar tarafından merak edilirken bu sürecin en dikkat çeken ismi de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Bakan Şimşek’in düşük enflasyon hedefi doğrultusunda yaptığı çalışmaların etkilerinin hangi yönde olacağı merak konusu oldu.

Bakan Şimşek’in yönetiminde olan bakanlığın ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yöneticilerinin yüksek enflasyona karşı alacakları yeni önlemler merak ile beklenilirken akışa yeni bir haber düştü. Bakan Şimşek’in canlı yayında yaptığı açıklamalar dikkat çekerken özellikle öğrenciler bir hayli tedirgin oldu.

“HESABI KULLANDIRMAK SUÇ”

TRT’nin canlı yayınına konuk olan ve programda önemli konulara değinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemlerde artan dolandırıcılık olaylarına ve kara para aklama operasyonlarına dikkat çekti. Herkesin bu süreçte her zamankinden daha dikkatli olması gerektiğini belirten Bakan Şimşek, kötü niyetli kişilerin başkalarının hesaplarını kullandıklarını ve bunun suç olduğunu ifade etti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ UYARDI

MASAK’ın üniversite öğrencilerine dolandırıcılık ve kara para aklama konularına yönelik bilgilendirmelerde bulunmak üzere YÖK, RTÜK ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği yaptığını ifade eden Bakan Şimşek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üniversite öğrencileri, gelir elde etmek amacı ile banka hesaplarını kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilere kullandırmasınlar. Gençler bilerek ya da bilmeyerek geleceklerini karartmasınlar. Bu durum kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilerin paranın izini kaybettirmek için yüksek miktarda para transferi gerçekleştirerek nihai amaçlarına ulaşmalarına sebep oluyor.” Ayrıca Bakan Şimşek, bu suçun karşılığının yüksek miktarda para cezası ve hapis cezası olduğunu da bildirdi.