Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonları ilgilendiriyor: Emekliye zamlı ikramiye verilecek!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber geldi. Emekliye toplamda 10 bin TL ikramiye geliyor.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında, SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan zam oranı, başlangıçta yüzde 37,57 olarak belirlenmişti. Ancak yapılan çalışmaların ardından Erdoğan, emeklilere ek bir zam yaparak oranı yüzde 42’ye çıkardı. Bu karar, emekliler arasında olumlu karşılanmadı. Memur emeklilerine yapılan zam oranının yüzde 49,25 olması, SSK ve Bağkurlu emekliler arasında tepkilere neden oldu. Hükümet, bu tepkiler üzerine harekete geçerek bir düzenleme daha yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son çalışmalarla SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranını eşitleyerek yüzde 49.25’e çıkardı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL

Emeklilere yönelik yapılan son zamlarla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak belirlendi. Ancak yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerin maaşlarındaki güç kaybı devam ediyor. Bu durum, emeklilerin market alışverişlerini dahi zorlaştırıyor. Bu sebeple, emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ödenecek ikramiyelerle umutlanıyor.

TOPLAMDA 10 BİN YATACAK

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde, hükümetin emeklilere bayramlarda “zamlı” ikramiye ödeyeceği iddiaları kulislerde dolaşıyor. Bilgilere göre, bu yıl için toplamda 10 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak; bunun iki taksiti 5 bin TL olarak gerçekleşecek. Ancak henüz konuya dair resmi bir açıklama yapılmış değil. Emekliler, yetkililerden gelecek haberi bekliyor.