Miraç Kandil Duası KISA UZUN YAZILI: 6 Şubat Miraç Kandili Duası Diyanet! Miraç Kandili Duası Okunuşu! Peygamberimizin Miraç Kandili Duası

Miraç Kandili gününde dua kapısı aralandı. Müslümanlar için özel olan kandil duası araştırması yapanlar bugün okunabilecek dua ve sureleri inceledi. 6 Şubat Salı günü eda edilen Miran kandili duası haberimizde yerini aldı. işte peygamber efendimizin Miraç kandili duası..

6 Şubat Salı gününün gelişiyle kandil duası araştırmaları yoğunlaştı. Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan Miraç kandil duası araştırıldı. 6 Şubat tarihinin gelişiyle Hz. Muhammed'in göğe yükselişini simgeleyen Miraç Kandili ibadetleri yapılmaya başladı. Bugün oruç tutan, namaz kılan, günahlarından tövbe eden çok sayıda Müslüman Miraç kandili duası örneğini inceledi. Miraç kandili okunacak sureler belirlendi. Vatandaşlar arama motorlarında kandil günü okunacak dua inceledi. Miraç kandili duası Diyanet araştırıldı. Peygamber efendimizin Miraç kandili duası haberimizde yerini aldı. İşte merak edenler için Miraç kandili zikir ve duaları..

MİRAÇ KANDİL DUASI DİYANET

Miraç kandili duası kısa araştıran vatandaşlar için tam metin geldi. 6 Şubat Salı günü Miraç Kandili eda eden Müslümanların araştırdığı dua metni yayınlandı. Miraç Kandilinde okunacak dua şöyle; Euzü billahi mineş-şeytanir-racîm Bismillahir-rahmanir-rahîm. Miraç Kandili dua Türkçesi ise; "Ey Bizleri varlığa erdiren Var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran Güzeller Güzeli Rabbimiz! Sana sonsuz hamd ü senalar olsun. Kainatın İftihar Tablosu Peygamber Efendimiz'e Sonsuz salât ü selam olsun. Gufranla ufkumuzda tüllenen şu mübarek gecede bir kere daha dergâh-ı ilahînin önünde el açıp yalvarıyoruz."

Miraç Kandil Duası KISA UZUN YAZILI: 6 Şubat Miraç Kandili Duası Diyanet! Miraç Kandili Duası Okunuşu! Peygamberimizin Miraç Kandili Duası - Resim : 1

PEYGAMBERİMİZİN KANDİL DUASI

Peygamberimizin kandil duası okunuşu şöyle; "Allahumme salli ala seyyidina Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim. "Meali: "Allah'ım, ümmi nebi Efendimiz Muhammed'e, aline ve ashabına salat u selam eyle."

MİRAÇ KANDİLİ OKUNACAK SURELER

(Allah’ım, selam sensin; selamet de ancak sendendir. Mübareksin. Ey Celal ve İkram sahibi!) (Müslim, Mesâcid, 135)

(Allah’tan başka ilâh yoktur; yalnız Allah vardır. O tektir, ortağı yoktur. Mülk O’nundur, hamd O’na mahsustur. O’nun gücü her şeye yeter) derse, günahları deniz köpüğü kadar çok olsa bile affedilir.” (Müslim, Mesâcid, 146) buyurmuştur.