Miraç Kandilinde Yapılacak İbadetler: Miraç Kandili Neler Yapılır? Miraç Kandili Çekilecek Zikirler ve Tesbihler

Müslümanlar için özel olan Miraç Kandili geldi çattı. 6 Şubat Salı günü eda edilen Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler sıralandı. Miraç Kandili çekilecek zikirler inceleyen vatandaşlar bu kutlu günde yapabileceği ibadetleri öğrendi. Peki, Miraç Kandili ne demektir? İşte Miraç Kandili ibadetleri..

Miraç Kandilinde Yapılacak İbadetler: Miraç Kandili Neler Yapılır? Miraç Kandili Çekilecek Zikirler ve Tesbihler

6 Şubat 2024 Salı günü eda edilen Miraç Kandili gününde yapılacaklar sıralandı. Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler listesine göz gezdiren vatandaşlar bu kutlu günde yerine getirilmesi gereken ibadetleri merak etti. Bir yandan Miraç Kandili ne demektir, Miraç Kandili anlamı araştırması yapan vatandaşlar bir yandan da bugün çekilecek zikirleri ve tesbihleri araştırdı. Bugün tesbihler Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) adı sıkça zikredilerek çekildi. Peki, Miraç Kandili çekilecek zikirler neler? Miraç kandili neler yapılır? Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler ne? İşte merak edilenler..

MİRAÇ KANDİLİNDE YAPILACAK İBADETLER

Miraç kandili gecesinde Müslümanlar ibadet, dua, zikir ve tefekkür gibi ibadetlerde bulunuyor. Miraç Kandili ibadetleri arasında Kur'an-ı Kerim okumak, Namaz kılmak, Dua etmek, Tesbih çekmek, Tefekkür etmek, Sohbet etmek gibi ibadetler yer alıyor. Müslümanlar için oldukça önemli bir gün olan Miraç kandili gecesinde ibadetlerde bulunmak Allah'ın rahmetine nail olmak için fırsat kabul ediliyor. Müslümanlar bu gecede teravih namazının yanı sıra nafile namazları kılıyor. Duaların kabul olduğuna inanılan Miraç Kandili gecesinde Allah'tan af ve mağfiret dilemek, tövbe etmek ve gelecek için hayırlı dileklerde bulunmak büyük bir fırsat. Öte yandan Miraç Kandilinde dini programlara katılmak veya evde dini sohbetler ve vaazlar dinlemek bu geceyi daha anlamlı kılıyor.

Miraç Kandilinde Yapılacak İbadetler: Miraç Kandili Neler Yapılır? Miraç Kandili Çekilecek Zikirler ve Tesbihler - Resim : 1ü

MİRAÇ KANDİLİ ÇEKİLECEK ZİKİRLER

10 gün 100 defa "Sübhanallahü hayyül Kayyum"10 gün 100 defa "Sübhanallahü ehadüs Samed"10 gün 100 defa "Sübhanallahü gafurur Rahiym" zikirlerini yapmak müstehaptir.

"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym."Miraç gecesinde yatsı namazından sonra 12 rek'at namaz kılınır. 2 rekatte bir selâm verilir. Her rek'atte 1 Fâtiha, 10 İhlas-ı Serîf okunur.