MİT Akademi'ye başvurular ne zaman başlıyor?

Milli İstihbarat Akademisi (MİA) Başkanı Prof. Dr. Talha Köse, Akademinin lisansüstü programlarına başvuruları haziran ayının ilk yarısında almayı hedeflediklerini duyurdu.

MİT Akademi'ye başvurular ne zaman başlıyor?

Milli İstihbarat Akademisi haziranda öğrenci kabulüne, eylülde ise eğitime başlıyor. Milli İstihbarat Akademisi (MİA) Başkanı Prof. Dr. Talha Köse, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. MİA’nın kurulmasıyla birlikte, istihbaratın ve güvenlik çalışmalarının akademik perspektifle ele alınacağını söyleyen Köse, Türkiye’de bilimsel anlamda bir istihbarat topluluğu oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Köse, “İstihbarat topluluğunun Türkiye’de yeni bir sinerji yaratacağını ve bu alanda yeni çalışmalar ve yeni fikirlere kapı açacağını düşünüyorum” dedi.

DÖRT YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Köse, “İlk aşamada İstihbarat ve Güvenlik Enstitüsü bünyesinde dört yüksek lisans programı açmayı planlıyoruz. İstihbarat Çalışmaları ve Güvenlik Çalışmaları’nın yanı sıra Bölge Araştırmaları Ana Bilim Dalı altında Afrika Çalışmaları ile Rusya ve Afrika Çalışmaları programlarını açacağız. İlerleyen dönemlerde bu bölümlere yenilerini ekleyeceğiz. Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılacak iki program olan bilgisayar mühendisliği ile elektrik-elektronik mühendisliği programlarında öğrenciler siber güvenlik, veri bilimi, yapay zekâ, kriptoloji, uydu ve uzay sistemleri gibi alanlarda eğitim görecekler. Bu alanları tespit ederken Türkiye’nin stratejik önceliklerini göz önünde bulundurduk. MİA’dan mezun olan öğrencilerin, Türkiye’nin stratejik vizyonuna da katkı sunmasını planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ