Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Adem Yaman

Moto Kuryeler birilerinin başını yakacak, benden söylemesi

Değerli dostlar.
Son bir kaç yıldır hızla gelişen bir sektör varki insanlara hem kolaylık sunuyor hem zaman kazandırıyor hemde geçim kapısı olarak hizmet sunumunda bulunuyor.

Evimize, iş yerimize hızlı ulaşım ile yiyecek ve içecek taşımanın yanında her türlü hızlı taşıma işini yaparken, tabiri caizse bir taraftan da ekonomiye can katıyorlar.

Ama son yıllarda hızla gelişen bu sektör insanların can güvenliği bakımından kural mural dinlemiyorlar.

Moto Kurye meselesi;
Evet bir kaç yılın en hızlı çoğalan insan kaynağı sağlayan sektörlerin başında geliyor diye düşünüyorum.

Bu konu ile ilgili araştırma yapmaya kalksam da net bir veri ve kaynak bulamadım. Ama şunu görüyorum ki resmi olarak araştırma yapılarak yasal ve hukiki bir alt yapı oluşturulması gereken en önemli konulardan bir tanesi haline dönüştüğü gerçeği.

Trafikte sağlı sollu nereden ve hangi hızla geldiği belli olmayan eline motor alıp arkasına bir kolçak geçiren herkes moto kurye.

Motor gücü ve ekipmanı veya donanımı ne olduğu belirsiz, bilgisayar programları ile gücünü artırıp vergi, kural, hukuk süreçleri geride bırakılan, ehliyet, eğitim, mevzuat engellerini hızla aşıp trafikte insan, yaya, araç demeden tüm önceliğin onlarda olduğunu düşünen bir sektör gelişti bunu vurgulamak istiyorum.

Aslında motor kullananların bir çoğu vergi ve hukiki süreçleri aşmak için motor güçleri ile oynadığı gerçeği bilinmeli.

Değerli dostlarım bu konuya nereden geldim.

Daha önce aracıma 90 km hızla giren ve önünde 100 metre sürüklenen gencecik kardeşimi ekipmanları sayesinde kurtulduğunu görmüş olan biri olarak bu konuya değinebilirim. O gün o kardeşimiz önümüzde sürüklendiğinde benim vücudumda kanlar çekiliyor gibiydi Rabb’im bir daha yaşatmasın.

Bu hafta 2 kere önümde gelişen moto kurye kazası gördüğüm.

Bir tanesi rampada önümde düşüp sürüklenerek trafiği bir birine katıp kendi canını riske atan gencecik bir çocuk.

İkincisi Santral rampasından aşağı sallanıp Devlet hastanesi ışıklarında yaya, araç, ışık kuralı dinlenmeden direk karşıya geçerken el ele tutulu anne kız çocuğunun üzerine çıkacak olan moto kurye.

Dua et plakanı alamadım.

Böyle bir başı boşluk olamaz. Böyle bir boşluğa devletimiz izin vermemeli.

Araçların arasında yayaların arasında nereden geldiği ve geleceği belli olmayan. Hangi hızla karşımıza çıkacağı, yaya, taşıt yolu demeden ihlal yapan bir güruh haline dönüşüyor.

Acil önlem alınmalı.

Motor kullanan bunu Dernek ve Sivil Toplum kuruluşları ile destekleyen çok kıymetli motor sever dostlarımız var hepsine selam ediyorum, sevgilerimi gönderiyorum. Hepsi eğitimlerine, ekipman ve teçhizatlarına özen gösteren önce güvenlik diyen çok kıymetli insanlar. Hepsini takdir ve tebrik ediyorum.

Eskiden tır, minibüs ve taksi şoförlerinden korkar çekinirdik şimdi Motokuryelerde korkuyor ve kaçıyoruz. Bu kontrolsüzlük kabul edilemez.

Burdan tüm devlet yetkililerine sesleniyorum. Moto kurye olma işini kontrol altına alarak, eğitim, ekipman, donanım ve denetlemelerini yasal ve hukiki boyuta taşıyınız.

Aksi takdirde çok kişinin canı yanacak benden söylemesi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER