Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Motorin fiyatlarına çok büyük zam geliyor!

13 Eylül Çarşamba gece yarısı itibarıyla motorine 1 lira 50 kuruşluk zam uygulanacak. Bu artışla birlikte motorinin litre fiyatı, bazı bölgelerde 40 liraya yaklaşacak. İşte detaylar…

Bu haberin fotoğrafı yok

İstanbul’da motorinin fiyatı 37.86 TL’den ortalama 39.42 TL’ye, Ankara’da 39.95 TL’ye ve İzmir’de ortalama 39.36 TL’ye yükselecek.

PETROL FİYATLARINDA NELER OLUYOR?

Suudi Arabistan ve Rusya’nın üretim kesintisi kararları sonrası, petrol fiyatları 91 dolar seviyesini aşmıştı. Goldman Sachs, brent petrolünün 2024 sonuna kadar varil başına 93 dolara ulaşabileceğini belirtmişti. Ancak, son analizlerle birlikte, bu öngörünün Aralık 2024’te varil başına 107 dolara kadar çıkabileceği belirtildi. Suudi Arabistan’ın bu kararının, 2024 ABD Başkanlık seçimine de etki edebileceği iddia ediliyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını belirleyen unsurlar arasında; gümrüksüz rafineri fiyatına eklenen ÖTV, EPDK payı ve KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunmaktadır. Gümrüksüz rafineri fiyatını belirlerken; Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru dikkate alınıyor. Fiyatların belirlenmesi sonucunda, dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet koşulları nedeniyle bölgesel ve şirket bazında küçük farklılıklar gösterebilmektedir.