Motorine indirim geldi mi? Akaryakıtta indirim var mı? 31 Ekim 2023 benzin motorin fiyatları!

Brent petrolün varil fiyatında yaşanan düşüşün ardından benzin ve motorin fiyatlarında indirim haberleri gündeme geldi. Akaryakıt kullanıcıları "Motorine indirim geldi mi?" ve "Akaryakıtta indirim var mı?" sorularıyla merak içerisinde. İşte, 31 Ekim 2023 tarihli benzin ve motorin fiyatlarına dair detaylar...

Brent petrolün varil fiyatı, İsrail-Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi sebebiyle 96 dolara kadar yükselmişti. Ancak yaşanan son gelişmelerle bu fiyat 86 dolara geriledi. Bu düşüş, motorin fiyatlarına indirim olarak yansıdı. Motorinin litresi 1 lira 57 kuruş ucuzlayarak; İstanbul'da 38 lira 4 kuruşa, Ankara'da 38 lira 63 kuruşa ve İzmir'de ise 38 lira 80 kuruşa geriledi.

Ancak son günlerde yaşanan indirimler öncesinde petrol fiyatlarındaki ani yükselişler, akaryakıt fiyatlarına da yansımıştı. İsrail-Hamas çatışmaları sonrasında petrolde yaşanan bu yükseliş, akaryakıt fiyatlarını da artırdı. 17 Ekim'de motorine 2 lira 23 kuruş, 20 Ekim'de ise benzine 1 lira 48 kuruş zam gelmişti.

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimler öncesi benzinin litresi 19 lira, motorinin litre fiyatı ise 18 lira seviyelerindeydi. Ancak seçim sonrası bu fiyatlar 2 kattan fazla artarak, tüketicinin cebini yakmaya başladı.

Günümüzde akaryakıt fiyatlarındaki bu dalgalanmalar, hem tüketicilerin hem de sektör temsilcilerinin yakından takip ettiği bir konu haline gelmiştir. Önümüzdeki dönemde petrol fiyatlarındaki gelişmelere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında ne gibi değişiklikler olacağı merak konusu.

Kaynak: HABER MERKEZİ