MSB duyurdu: İncirlik artık o İncirlik değil!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından çok önemli bir açıklama yaptı. İncirlik, artık bildiğiniz İncirlik Üssü değil…

MSB duyurdu: İncirlik artık o İncirlik değil!

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık bilgilendirme toplantısı yaptı. Tuğamiral Aktürk açıklamasında İncirlik Adana’da bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığının, 10. Ana Jet Üs Komutanlığına dönüştürüldüğünü bildirdi.

TÜRK F-16’LARI KONUŞLANACAK

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk şunları söyledi:

“İncirlik Adana’da bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığımızın ismi Hava Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda 10. Ana Jet Üs Komutanlığı olarak değiştirilmiştir. 7 Ekim tarihinde İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılar neticesinde yaklaşık 34 bin Filistinli katledilmiş ve yüz binlerce Filistinli yerlerinden edilmiştir.

ÖZELLİKLE ÇOCUKLARI VURAN İSRAİL…

Bu saldırılarda hastaneler, okullar, kutsal mekanlar, mülteci kampları bombalanmış, sivil nüfusa dikkat edilmeden özellikle çocuklar, kadınlar ve hatta gazeteciler bile hedef alınmıştır. İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılarına ve saldırılarının bölge ülkelerine de yansımasından endişe ederek uluslararası toplumu göreve çağırdık.

ÇABALARIMIZ SÜRÜYOR

Bölgemizin istikrarını bozacak, küresel çatışmalara neden olacak gelişmelerin yaşanmaması için çabalarımızı sürdürmekteyiz. İtidalli davranarak geniş bir bölgesel çatışmanın kapılarını aralayacak adımlardan kaçınmanın ve bölge ülkelerinde sağduyunun hâkim olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz."

ABD MESELESİ

ABD bombardıman uçaklarının geçtiğimiz günlerde İncirlik'te yaptığı eğitimlere ilişkin Tuğamiral Aktürk, "15-17 Nisan tarihlerinde hava sahamızda F-16’larımız eşliğinde ABD’ye ait B-1B uçaklarıyla havada yakıt ikmali ve Müşterek Taarruz Kontrolör Eğitimleri gerçekleştirilmiştir. ABD uçakları 17 Nisan tarihinde ülkemizden ayrıldılar. Bahse konu eğitimler, ikili anlaşmalar ve müttefiklik kapsamında yılda bir kaç kez yapılan eğitimlerdir ve icra edilen eğitim de çok daha önceden planlanmış olup, son dönemde bölgemizde meydana gelen gelişmelerle bir ilgisi bulunmamaktadır" bilgisini verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ