MSB’den açıklama geldi! Gereken işlem yapılacak

MSB kaynakları, Kara Harp Okulu mezuniyetinde yapılan yeminler gerekçe gösterilerek haklarında inceleme başlatılan teğmenlerle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

MSB’den açıklama geldi! Gereken işlem yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Kara Harp Okulu mezuniyetindeki geleneksel yemin metni ile ilgili olarak başlatılan incelemenin devam ettiğini duyurdu. Açıklamada, "Söz konusu olay titizlikle araştırılmakta ve her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda belirlenen kast, kusur, ihmal veya sorumluluk durumlarına göre, ilgili disiplin mevzuatı çerçevesinde gerekli işlemler yapılacaktır," ifadelerine yer verildi.

‘EN YOĞUN DÖNEMDEYİZ’

Yapılan açıklamada ayrıca şu sözlere de yer verildi:

İstiklal Harbi'nden bu yana en yoğun, kapsamlı ve etkili faaliyetlerin yürütüldüğü bir dönemdeyiz. Terörle mücadelede, sınır güvenliğinde ve yurt içi ile yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlarda elde edilen istikrarlı başarı ve kalıcı etkinlik sürekli olarak daha yüksek seviyelere taşınmaktadır. Bu süreçte, güvenlik güçlerinin yıpratılmaması için herkesin daha dikkatli ve duyarlı olması gerekmektedir. Ayrıca, olayın bağlamından koparılmasına ve dezenformasyona itibar edilmemesi önemlidir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Anayasa ve yasalara bağlı kalarak, milli, manevi ve mesleki değerler doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyerek, akıl ve bilimin rehberliğinde, Cumhurbaşkanımızın direktifleri ve amir ile komutanların emirleri doğrultusunda milletinin hizmetindedir. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Kaynak: SÖZCÜ