Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MTV, ehliyet, pasaport harçlarına rekor zam! 2024 vergileri artıyor! Yeniden değerleme oranı belli oldu!

Vergi, harç ve cezaların belirlenmesinde etkili olan yenden değerleme oranı belli oldu. MTV, trafik cezaları, pasaport harçları gibi birçok kalem yer alıyor. 2024 yılında vergilerde indirim yok! İşte 2024 yeniden değerleme oranı…

Vergi, harç ve cezaların

Türkiye’de vergi, harç v ceza tutarlarının belirlenmesinde etkili olan yeniden değerleme oranları için Resmi Gazete’de yeni karar duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 50’ye kadar azaltma ve artıma yetkisi bulunan bu oranlar için şu anda bir indirim söz konusu değil.

Yeni yıl için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak tespit edildi. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki yıl yetkisini kullanmıştı. Yüzde 122,9’dan yüzde 61,5’e indirim yapılmıştı. Ancak bu yıl indirim beklenmiyor.

2024’TE VERGİ, HARÇ VE CEZALARA YÜZDE 58 ZAM!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ kapsamında detayları kamuoyu ile paylaştı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ kapsamında vergi, harç ve cezalarda artış görüldü.

Yeniden değerleme oranı, 2023 yılı için yüzde 58,46 olarak tespit edildiği belirtildi. Düzenleme kapsamında daha önce yayımlanmış tebliğin ise yürürlükte olduğu bildirildi. MTV, pasaport harcı ve cezalar başta olmak üzere Türkiye’de pek çok unsuru etkiliyor.

YENİDEN DEĞERLEME ORANI NELERİ KAPSIYOR?

Yeniden değerleme oranının belli olmasının ardından 2024 yılında yaşanacak artışlar merak edilmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyon rakamları ile 2024 yılı yeniden değerleme oranı belli oldu.

Emlak vergisi, çevre ve temizlik vergisi, MTV, harçlar, araç muayene ücreti, gelir vergisi tarife dilimleri, idari para cezaları ve diğer birçok unsur etkileniyor. 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak gerçekleşti. UFE’de 12 aylık ortalamaya göre hesaplanıyor.

CUMHURBAŞKANI İNDİRİM UYGULAYACAK MI?

Vergi ve harçlarda yeniden değerleme oranını yüzde 50’ye kadar azaltma ve artırma yetkisi Cumhurbaşkanı’ndan bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz yıl için bu yetkisini kullanmıştı. MTV için yüzde 122,89 olan oranın yüzde 61,5’e indirilmesi sağlandı. Yeni dönemde ise bu yetkiyi kullanıp kullanmayacağı merak ediliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu
Sıradaki Haber TÜPRAŞ’ın beklediği haber geldi! Uluslararası karar açıklandı