Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Müge Anlı RTÜK’e şikayet mi edildi? Müge Anlı neden şikayet edildi?

ATV’de hafta içi her

ATV’de hafta içi her gün yayınlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üye İlhan Taşcı tarafından şikayet edildi. Peki, Müge Anlı’ya neden şikayet geldi ve RTÜK’e şikayetin detayları neler?

İlhan Taşcı, Müge Anlı’nın programında geçen bir bölümde yaptığı şiddeti teşvik edici açıklamalar nedeniyle RTÜK’e başvuruda bulundu. Taşcı’nın dilekçesinde, Müge Anlı’nın, “Benim üzerime kuma gelen kadını öldürmek için an kollarım” şeklindeki ifadeleri üzerine harekete geçtiği belirtildi. Ayrıca, bu açıklamaların kadına yönelik şiddeti övüldüğü, teşvik edildiği ve meşrulaştırıldığı gerekçesiyle şikayette bulunuldu.

Dilekçede, Müge Anlı’nın programında kullanılan ifadelerin açıkça suça teşvik içerdiği ve suç işlemeyi meşru hale getirdiği ifade edilerek, bu sözlerin çocukların ve gençlerin ahlaki gelişimine zarar verebilecek nitelikte olduğu vurgulandı.

RTÜK’e yapılan şikayetin ardından, konunun Üst Kurul toplantısında ele alınması ve gündeme alınarak değerlendirilmesi talep edildi.

Müge Anlı’nın 23 Kasım 2023 tarihli programında sarf ettiği sözlerin ardından gelen bu şikayet, RTÜK’ün ilgili kurulları tarafından değerlendirilecek. Alınacak karar merakla bekleniyor.