Muhalefet şerhiyle Büyükşehir arsa takası yapıyor

Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclisi Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapıldı. Mecliste İzmit Makine İmalatçıları Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin İZAYDAŞ koruma bandında kalan arsası için Büyükşehir ile trampa yapılması oy çokluğu ile geçti.

Muhalefet şerhiyle Büyükşehir arsa takası yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclisi bugün gerçekleşti. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen mecliste 116 gündem maddesi konuşularak karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Zinnur Büyükgöz’in yönettiği toplantıda kent adına önemli kararlar alındı. Meclis toplantısında Büyükşehir’in makinecilerin 15 dönümün üzerinde olan arsasına karşılık üç arsa vermesi konuşuldu.

ARAZİ KALMAYACAK

Maddeye göre İzmit Makine İmalatçıları Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin İZAYDAŞ koruma bandında kalan arsası karşılığında üç arsa ile trampa yapılacak. Durhasan bölgesinde makineciler sitesi yapılmasını isteyen kooperatifin trampanın yapılmasıyle birlikte İZAYDAŞ koruma bandından arazisi kalmayacak.

FARK ÖDENECEK

Kooperatifin 15 bin 872 metrekarelik arsasına karşılık, değeri 29 milyon 246 bin lira olan 6 bin 477 metre, değeri 27 milyon 270 bin lira olan 6 bin 60 metre, değeri 18 milyon 452 bin lira olan 4 bin 341 metrelik arsa değiştirilecek. Büyükşehir’in toplam değeri 74 milyon 869 lira olan arsalarına karşılık kooperatifin 71 milyon 427 bin lira olan arsasının trampasından doğan 3 milyon 442 bin liralık fark kooperatif tarafından Büyükşehir’e ödenecek.

YETERLİ BİLGİ İLETİLMEDİ

Söz konusu maddeye CHP Büyükşehir grubu tarafından şeyr konuldu. CHP Grubu, takası yapılan arazinin mağduriyet yaşan vatandaşlar için herhangi bir takas değerlendirmesinin yapılıp yapılmayacağı hususunda komisyonda yeterli bilgi iletilmemiş olması nedeniyle muhalefet şerhi koydu.

“DAHA DEĞERLİ ARAZİ”

Koyulan şerhde şu ifadelere yer verildi: “Takası yapılan arsalardan alınan arazinin İZAYDAŞ koruma bandında kalması ve koruma bandında kalan arazilerde imar kısıtlaması bulunmasına karşın verilen arazinin sanayi imarlı olması nedeniyle daha değerli bir arazi olmasından ve yine Alikahya Karadenizliler, Merkez ve Atatürk Mahallelerini içine alan İZAYDAŞ koruma bandı nedeniyle bu bölgelerde mağduriyet yaşan vatandaşlar için herhangi bir takas değerlendirmesinin yapılıp yapılmayacağı hususunda komisyonda tarafımıza yeterli bilgi iletilmemiş olması nedeniyle, ilgili maddeye şerh koyma gereği duyuyoruz.” İlgili madde oy çokluğu ile geçti.

Kaynak: Cansu Kızılkaya