“Muhalefeti kendi emri altında zannediyor”

İl Binasında basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın muhalefetteki yöneticileri kendi emri altında zannettiğini ifade etti

“Muhalefeti kendi emri altında zannediyor”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, bugün partisinin il binasında olağan basın toplantısı düzenledi. Ülke ve kent gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Acur’a Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel ve Çayırova ilçe Başkanı İlhami Bayrak eşlik etti.

2 İLÇE BAŞKANI

“Filistin’de yaşanan soykırımı şiddetle kınıyoruz” diyerek açıklamasına balayan İl Başkanı Nusret Acur, “Kocaeli 12 ilçeden oluşmakta kalbi ise İzmit. Her basın toplantısına 2 ilçe başkanımız iştirak edecek. Kocaeli’yi bir bütün olarak düşünmek gerekiyor. Diğer ilçelerimizin de sorunlarının dile getirileceği yer İzmit. Kartepe İlçe Başkanımız ve Çayırova ilçe başkanlarımız aramızda” diyerek sözü ilçe başkanlarına verdi.

“DEVE BENZETMESİ”

Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel yaptığı konuşmada, “Elimizden geldiğince siyaset yapmaya ve geliştirmeye gayret ediyoruz. Kartepe’nin bir çok sorunu var. Kartepe’nin yaklaşık 50 sorununu yazdım. Deveye sormuşlar boynun neden eğri ‘Nerem Doğru ki’ demiş. Kartepe’nin durumu bu. Kültürü, coğrafyası birbirinden uzak beldelerin kapatılması ile oluşturuldu. Türkiye’deki bir çok şehirden büyük bir ilçede siyaset yapıyoruz.

“ELEŞTİRİ KABUL ETMİYOR”

Şehrimizde bir Tahir Büyükakın popülaritesi yükselmiş durumda. 10 sene sonra dönüp baksak ve vizyon proje nedir desek söyleyecek birşey yok. Belediye bütçelerinin hizmet yerine yandaşlara istihdam sağlamaktan hizmet edemez hale geldi. Mustafa kOCAMAN’I haber sitelerinde arattığımda Mustafa Kocaman Gençlerle, Mustafa Kocaman düğünde gibi haberler görüyoruz. Belediye Başkanı değil Muhtar gibi çalışıyor. İlçe Belediyesi kategorisinde büyükşehir belediyesi iş yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız siyasetin mutfağından değil, bürokrasiden geldiği için muhalefetteki yöneticileri kendi emirleri altındaki kişilerden sandığından eleştirilmek istemiyor. Halkımız muhalefet etme görevi verdi bize. Sayın Başkan Bürokrasiden geldiği için eleştirilmeyi kabul etmiyor.

“KARTEPE’DE NEDEN HANE İÇİNDE SORUNLAR VAR?”

Kartepe’ye Adliye vaad edildi, üniversite vaat edildi, metro vaat edildi. Biz meslek yüksek okulumuzu dahi kaybettik. Millet Bahçesi dendi yapılmadı. Bunlar yapılmayan yüzde 2’lik proje mi. Fuar alanını yıkıp çadırda kitap fuarı yaptılar. Bu bir vizyonsuzluktur. Önümüzde bir yerel seçim var. Kartepe kurulalı 14 sene oldu hala kent olamadı. Kartepe’de hala bir kent konseyi yok. Bir kadın meclisi, bir gençlik meclisi yok. Zaten Kartepe’de kadının da gencin de adı yok. Kartepe’de bir sorun, bir vaka var. Bu sorunu çözmek için seçilmiş kişinin asayiş problemi diyip kulak ardı etmemeli. Bu mesele evler içindeki şiddet. Kartepe’nin insanı neden sert? Hane içerisinde neden çeşitli sorunlar yaşıyorlar? Kartepe sosyalleşemedi için, kendini yenileyemediği için bu manzara ortaya çıkıyor. Akşam eve gelen kişi eşinin elini tutup nereye gidebilir. Maşukiye’ye giderseniz 1 aylık maaşınızı bırakıp dönersiniz. KARMEK’ler var. bugün AK Partili kadınları toplayıp, gezmeye götürme yeri haline dönmüş durumda. Kadının sosyal hayata katılması yönünde katkısı yok.

“KARTEPE’NİN UYUŞTURUCU SORUNU”

Her gün ilçe teşkilatına gelen ailelerden bunu dile getirmemiz isteniyor. Uyuşturucu meselesi var. metamfetamin isimli uyuşturucu. gençler bu maddeyi kullandıktan sonra ailelerine düşman olmaya başlıyorlar. Kartepe’de de uyuşturucu meselesi sahada yaygın. Kullanımı biraz yüksek. Gençlerin uyuşturucu tanışma ortalaması da aşağılarda. Genç aktivitelerini arttırmak lazım. ‘Kartepe’yi sporla anlır hale getireceğiz demişlerdi. Kartepe’yi sansasyonlarla anılan bir yer haline getirdiler.

“HADDEHANE PROBLEMİ”

2 senedir mücadele ettiğimiz bir haddehane problemi var. Dilovası ilçemizin yaşadığı sorunları bütün Kocaeli biliyor. Onayı geçen haddehane vasıtası ile hava kirliliği nedeniyle tarımını kaybedecektir. Kartepe’nin ovaları verimli arazilerden olacak. Bugün vatandaşlarımız meyve ağaçlarını kesiyor. çünkü dalında kurur hale geldi. Yarın gelecek olan kirlilik ile birlikte sona kalan tarımımızı da kaybedeceğiz. Kartepe’ye getireceğiz zarar yarardan daha fazla” dedi.

“Muhalefeti kendi emri altında zannediyor” - Resim : 1