Muhallebili incirli kek: En taze lezzet!

Muhallebili İncirli Kek tarifi, Gelinim Mutfakta programıyla popülerleşti. Nefis bir kek deneyimi için bu kolay tarifi mutlaka denemelisiniz!

Muhallebili incirli kek: En taze lezzet!

Gelinim Mutfakta'nın vazgeçilmez tariflerinden biri olan Muhallebili İncirli Kek, hem hafifliği hem de nefis muhallebisiyle tatlı krizlerinin kurtarıcısı oluyor. Hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de yazın ferahlığını yaşatacak bu tarif, misafirlerinize de sunabileceğiniz bir lezzet bombası.

Muhallebili İncirli Kek Tarifi:

Malzemeler:

  • Keki için;
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 6 adet kuru incir
    • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Muhallebisi için;
    • 1 litre süt
    • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
    • 2 tepeleme yemek kaşığı un
    • 5 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 poşet toz krem şanti
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kekin ıslatılması için;
    • 1,5 su bardağı ılık su
    • 1 tatlı kaşığı granül kahve
    • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Üzeri için;
    • Hindistan cevizi

YAPILIŞI

• Öncelikle; incirleri bir kaseye alarak, ılık su ilavesi ile 5 dakika kadar bekletelim.

• Süre sonunda sudan alarak, bir kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayalım ve küçük küpler şeklinde doğrayalım.

• Kekimiz için; yumurtaları ve toz şekeri bir çırpma kabına alalım ve mikserin yüksek devrinde en az 5 dakika karışım iyice krema kıvamına gelip, beyazlaşana kadar çırpalım.

• Ardından; un, kabartma tozu ve tarçını ekleyelim ve kısa bir süre sadece karışana kadar çırpalım.

• Ceviz ilavesini yaparak, tekrar karışana kadar çırpalım.

• Son olarak, küp küp doğradığımız incirleri de hamura ekleyelim ve bir spatula yardımıyla karıştıralım. • Uygun büyüklükte bir borcamı, sıvı yağ ile yağlayalım.

• Hazır olan kek hamurunu borcama aktaralım ve eşit bir şekilde yayalım.

• Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına verelim ve üzeri kızarana, kürdan testi temiz çıkana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.

• Kek fırındayken; keki ıslatacağımız ılık su, kahve ve toz şekeri karıştırarak, hazır edelim.

• Pişen keki fırından alalım ve beş dakika kadar ilk sıcağının çıkmasını bekledikten sonra, bir kaşık yardımıyla hazırladığımız şekerli, kahveli karışım ile her yerini dengeli şekilde ıslatalım ve bir kenarda beklemeye alalım.

• Muhallebimiz için; un, nişasta, süt ve toz şekeri tencereye alalım ve bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.

• Göz göz olduktan sonra, birkaç dakika daha karıştırmayı bırakmadan pişirelim ve altını kapatalım.

• Tereyağı ilavesini yapalım ve çırpma teli ile güzelce karıştıralım.

• Muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra toz krem şantiyi ekleyerek, mikserle iyice çırpalım.

• Hazır olan muhallebiyi, kekin üzerine dökelim ve bir spatula ile düzelterek, eşit şekilde yayalım.

• Son olarak, tatlımızın üzerine bolca hindistan cevizi serpelim ve buzdolabında bir gece dinlenmeye alalım.

• Dinlenen tatlımızı dilimleyerek servis edelim.

• Arzu ederseniz servis sırasında üzerine; antep fıstığı, ceviz, kuru incir gibi sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.