Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhammed Yakut İspanya’da yakalandı!

Kırmızı bülten ile aranan ve YouTube üzerinden yaptığı yayınlarla gündeme gelen Muhammed Yakut, İspanya’nın Santander şehrinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İspanyol güvenlik güçlerinin ortak operasyonuyla yakalandı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Patronlar Dünyası’nın haberine göre, İnterpol tarafından da aranan Yakut’un uluslararası adli işlemlerin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye iade edileceği belirtildi. MİT, Yakut’un İspanya’daki yerini belirledikten sonra İspanyol yetkililere bilgi verdi ve operasyon düzenlendi.

BAŞSAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Yakut, YouTube kanalında siyasete dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan bir isimdi. Seçim dönemlerinde özellikle hükümet aleyhine yorumlar yapan Yakut hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı suç içerikli video paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatmıştı. Yakut’un “birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma” suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı biliniyor.

CAN TANRIYAR DA GÖZALTINDA

Bu soruşturma kapsamında, Yakut’a bilgi ve belge temin ettiği iddia edilen gazeteci Can Tanrıyar da gözaltına alındı. Tanrıyar, sonrasında “kişisel verileri ele geçirme veya yayma” ve “yağmaya teşebbüs” suçlarından tutuklandı. Bu olayın ardından Muhammed Yakut’un nerede olduğu merak konusu olmuştu. Ancak son gelişmelerle birlikte Yakut’un yakalanarak Türkiye’ye iade sürecinin başlatıldığı öğrenildi. Yakut’un Türkiye’ye iade edilmesinin ardından ne gibi hukuki süreçlerle karşılaşacağı merakla bekleniyor.