Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muharrem İnce İzmir’e mi aday olacak?

Yerel seçimlere az bir zaman kala partilerde de aday belirleme süreçleri sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gündeme gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce konuya dair açıklama yaptı.

Yerel seçimlere az bir

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde partilerde aday belirleme süreci devam ederken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edilmişti. İnce konuya dair açıklama yaptı ve adaylığın söz konusu olmadığını söyledi.

“İZMİR’İ KAYBDERLER”

DW Türkiye’nin sorularını yanıtlayan İnce, “İzmir adaylık konusu diye bir şey yok. Olmayan teklifin konusu olmaz. Böyle bir teklif yok ki, bunun üzerine konuşalım. Oradaki mesele şu. Ben İzmir konusunda CHP’yi uyardım. İzmir’i çantada keklik görüyorlar ama bu kez İzmir öyle çantada keklik falan değil. Yanlış bir adayla İzmir’i kaybederler” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile gerçekleştirdiği görüşmede, İzmir adalığının da gündeme geldiği iddia edilmişti.

“ADAY OLMASINI BEKLEYEMEYİZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de konuya dair açıklama yaptı. Özel, “CHP’den aday olmasını bekleyemeyiz, üyemiz de değil. Başka bir partinin genel başkanı. Bunu biz söylesek nezaketsizlik olur. Bir partinin genel başkanına ‘belediye başkanı ol’ denmez” diye konuştu.

“ÇATIŞAN BİR ŞEYİM YOK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Sözcü Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bir önceki dönem vadettiğimiz 165 projeden 144’ünü bitirdik. Ancak geçer akçe popülist politikalarmış maalesef. Bir şaibem, bir usulsüzlüğüm, CHP’nin kurumsal kimliği ile çatışan bir şeyim yok” açıklamasını yaptı.

“ORADA DA KORKUM VAR”

Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında da konuşan İnce, “Orada da korkum var. Tayyip Erdoğan’ın eli her yere uzanıyor. Elindeki güçlü bir ismi, İyi Parti’nin adayı yaparsa, Ankara da zora girer. Güçlü bir ilçe belediye başkanını İyi Parti’den aday yaptırırsa, Mansur Yavaş’ın işi zora girer” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?