Muharrem Tutuş: Hürriyet’in sattırmadılar dediği arazilerin satışları bile yapıldı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün yine bir basın toplantısı düzenledi. İzmit Belediyesinin içinde bulunduğu ekonomik krizi, “Sattırmıyorlar, partizanca davranıyorlar” diyerek açıklayan Hürriyet’e AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş’tan yanıt geldi

Muharrem Tutuş: Hürriyet’in sattırmadılar dediği arazilerin satışları bile yapıldı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet dünkü meclise yine katılmadı. Mecliste konuşmak yerine basın toplantısı düzenlemeyi tercih eden Başkan Hürriyet, AK Partili ve MHP meclis üyelerinin, EYT tazminatlarını ödemek için istedikleri arsa satışı iznini vermediğini iddia etti. Muhalefeti, “Parselleri sattırmadılar, kaynak oluşturamadık” diyerek suçlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yanıt AK Parti İzmit İlçe Başkanı ve İzmit Belediye Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş’tan geldi. Tutuş, sattırmadılar denilen arsaların satışlarının dahi yapıldığını açıkladı.

HÜRRİYET’İN TOPLANTISI

AK Partili Muharrem Tutuş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sattırmadılar dediği arazilerin satışları bile yapıldı. CHP'li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bugün yaptığı basın toplantısında; Belediyemize ait bir araziye sosyal tesis yapmak için, farklı bazı parsellerin satışını talep ettiğini ancak bu satışlara meclisten yetki alamadığı için sosyal tesis yapmaktan vazgeçmek zorunda kaldığını ifade etmiştir.

5 YILDIR AYNI

5 yıldır olduğu gibi, bugün birkez daha hem kendisi adına hem de İzmit'li hemşehrilerimizin beklentileri adına çok üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Hiçbir şey elde edemeyeceğini bilmesine rağmen, en azından kendi taraftarlarını elinde tutabilmek ve hatta kandırabilmek adına seçilmiş bir belediye başkanının bu kadar açık seçik ve sürekli yalan beyanatlarla toplumu yanıltmasını ve yönlendirme gayretini şiddetle kınıyoruz.

MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYOR

Bahsetmiş olduğu, sosyal tesis yapacaktım ancak yetki vermediler dediği arazilerin satış yetkisi, CHP dahil olmak üzere tüm partilerin ve grupların oy birliği ile kendisine verilmiş ve bu yerlerin satışları dahi yapılmıştır. İlgili meclis toplantısı, karar ve oylaması ekteki videoda mevcuttur. Son olarak kendisini, İzmit'li hemşehrilerimizin aklıyla alay etmekten, toplumu germe ve kavga ortamı oluşturma gayretlerinden vazgeçmeye davet ediyoruz...”