Muharrem Tutuş: Kendimi inkar etmiş olurum!

AK Parti İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Tutuş, Nokta Gazetesine yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.

Muharrem Tutuş: Kendimi inkar etmiş olurum!

AK Parti İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Tutuş, Nokta Gazetesini ziyaret etti. AK Parti’nin İzmit’te öne çıkan isimlerinden biri olan Muharrem Tutuş, merak edilen sorulara yanıt verdi. Tutuş, kendisinin aday gösterilmediği durumda farklı bir hareket sergilemeyi kendisini inkar etmek olarak tanımladı ve “Bismillah deyip çalışmaya yeniden başlarız” ifadelerini kullandı. Öte yandan İzmit Belediyesi'nin mali tablolarının 2-3 yılda düzelebileceğini ifade eden Tutuş, “Ben ne yapacağımın ya da neler yapamayacağımın farkında olan bir kişiyim” şeklinde konuştu.

ÖMRÜMÜN YARISI BU PARTİDE GEÇTİ

İşte AK Parti İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Tutuş’un söylemlerinden öne çıkanlar:

“Ben üniversite hayatından sonra İzmit'e tekrar döndüğümde partinin kapısını açtım. O tarihten bugüne şu an 40 yaşındayım, AK Parti'deyim. İlçe ana kademe ve gençlik kollarında, başkanlık dahil her kademede görev almış bir partiliyim, olumsuz bir hareket ya da partimize karşı farklı bir hamle yapmam. En başta kendimi inkar etmiş olurum. Benim hayatımın yarısı bu partide geçti. Dolayısıyla benim cumhurbaşkanının içinde olduğu harekete yanlış yapma şansım yok.

ANKET FURYASI

Aday adaylık sürecinden bu yana inanılmaz bir anket furyası da oldu bu dönem. Daha önceki dönemlerde bu kadar ankete denk gelmiyordum. Yapıldığını da görmüyordum ama dediğim gibi iki taraftan da bu hatta bazen kimin yaptığını bile anlayamadığımız birçok anket oluyor. Çıkıp sokakta çalışan bir insan için en önemli, en güzel ve en garanti anket sokak. Ben onu görüyorum, gözlemliyorum. Yani İzmit'te Akmeşe'den Kuruçeşme'ye kadar çıkıp gezdiğinizde gerçek insanların gözüne baka baka sohbet ettiğinizde böyle bir yoklama kendiniz yaptığınızda bence en kıymetli anket orada ortaya çıkıyor.

CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU

Geçtiğimiz genel seçimlerde İzmit'te Cumhur İttifakı paydaşlarıyla birlikte almış olduğumuz Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 52. Bu bir kere başlı başına bir gösterge. Dolayısıyla bugün gelinen noktada da hem sokakta hem anketlerde bakıldığında, görüldüğünde ben şunu çok net olarak söyleyebilirim: Bu dönem İzmit'teki bu kötü gidişe dur diyeceğiz. İzmit Belediyesi'nde Cumhur İttifakı'yla beraber alıyoruz inşallah.

1 MİLYAR BORÇ, ALINAN 1.000 YENİ PERSONEL

İzmit Belediyesi'nin borcu 1 Milyar lirayı geçti, birincisi bu. İkincisi Fatma Hanım geldiğinde İzmit Belediyesi'nin mevcudu yanılmıyorsam 1.000 personelin biraz üzerindeydi. 1.200 bandındaydı yanılmıyorsam. Bunlar içinden ayrılanlar, emekli olanlar oldu. Fakat baktığınız zaman bugün İzmit Belediyesinde 2.000 personelden bahsediliyor. Yani Fatma hanım personel almadım dediği belediyeye aldığı personel sayısı yaklaşık 1.000. Belediyenin kendi personeli kadar işe personel almış. Matematik bunu söylüyor. Buna rağmen nasıl insanlara ben personel almadım. Size yalan söylüyorlar diyor. Açıklamasını onun yapması lazım.

İŞ BARIŞI SAĞLANMALI

Belediyede mali disiplini ve iş barışını sağlamak gerekiyor. İzmit Belediyesi'nin bütçesine baktığınız zaman 2 Milyar liranın üzerine çıkmış durumda. Yarısıyla belki maaş öder pozisyondasınız. Kalan yarısıyla hem rutin belediye hizmetlerini aksatmamak, vatandaşı mağdur etmemek ve biriken bu borcu eritmek gerekiyor. İki üç yıl sabır ettikten sonra İzmit Belediyesi'nde bilançolar da yoluna girecektir.

YENİ İZMİT HEDEFİ

İzmit Belediyesi'nin, Büyükşehir Belediyesiyle de uyumlu çalışabilmesi gerekiyor. Güçlü bir belediye olacak. Büyükşehir belediyesiyle uyumlu olacak. Ama bu Büyükşehir Belediyesine bağımlı bir belediye olacak anlamına gelmiyor. İzmit Belediyesi çünkü maddi olarak da yani mali olarak da iş olarak da yani prestij olarak da güçlü bir belediye. İşte 2-3 yılda sabredip, uyumlu bir çalışmayla benim de daha önce söylediğim gibi Yeni İzmit hedefine ulaşılabilir.

ESNAFLAR BELEDİYEYE MAL VERMEK İSTEMİYOR

İzmit’te artık esnaflar belediyeye mal vermez duruma gelmiş. Biz bunu denetim komisyonunda da defalarca dile getirdik. Şirketleri incelediğimiz zaman şunu gördük: İzmit Belediyesi'nin borçlu olduğu esnafların yazıldığı defterin sayfalarını çevirirken yorulduk gerçekten. O mali tabloyu görmelisiniz. Belediyenin alışveriş yaptığı tüm esnafa neredeyse borcu var. Üstelik bu borçlar, İzmit Belediyesi için büyük paralar değil. Ama esnaf için çok büyük paralar. Yine de belediyenin bu borçları ödemediğini gördük. Belediye ödemiyor, esnaf da yoruluyor. Biz mecliste de kendilerini ikaz ettik. Ocak ayında ödemeye başlayacaklarını söylüyorlar. İnşallah öderler.

HADDİMİ DE BİLİRİM

AK Parti olarak biz, İzmit'te gerçekten bana göre güzel bir süreç geçti. Tüm arkadaşlarımız sürece katkı koyuyor, uyumlu bir çalışma ortamı olduğunu düşünüyorum. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Siyaset iddia işi. Ben kendi adıma şunu söylüyorum: Ben neler yapabileceğimin farkında olarak bu yola çıktım. Az önce izledim siyaset iddia işi. Ben kendi adıma söyleyeyim. Ben neler yapabileceğimin farkında olarak bu yola çıktım. Ama yeri geldiğinde haddimi bilirim. İnşallah hem sokakta gördüğümüz tabloda hem de genel olarak anketlerin gelmiş olduğu noktada duyumlarımız, gözlemlerimiz daha bunların daha net bir şekilde tablolarını ortaya koyarız. Bu dönem inşallah İzmit’i AK Parti belediyeciliğine geri kazandıracağız.”

Kaynak: HABER MERKEZİ