Muhip Kanko: Büyükşehir için aklımdan geçen birileri var

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, CHP’nin nasıl bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı profiline ihtiyacı olduğunu anlattı

Muhip Kanko: Büyükşehir için aklımdan geçen birileri var

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, Nokta Medya’yı ziyaret etti. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan, Nokta TV Genel Yayın Yönetmeni Berkan Aslan ve Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mert Gültekin’in konuğu olan Vekil Kanko, CHP’nin nasıl bir Büykşehir Belediye Başkan adayına ihtiyacı olduğunu anlattı. Mevcut vekillerinden belediye başkan adayı çıkıp çıkmayacağıyla ilgili de değerlendirme yapan Kanko, önemli açıklamalarda bulundu.

ÖN SEÇİM VURGUSU

İşte CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko’nun açıklamaları:
“Şu andaki dinamikler ittifakın olamayacağını gösteriyor. İttifakın olmayacağını gösterdiği için Büyükşehir için yani benim gönlünden geçen yine ön seçim yapmak. Çünkü birkaç kişinin adı geçiyor isim söylemiyim ama sonuçta bu şehrin adı olan birkaç isim var bunların adları geçiyor. İsimleri geçen kişileri evet toplum kabullenebilir belki bu bir ön seçimle süslenebilir ise daha rahat olur.

SÖYLEMEM DOĞRU OLMAZ

Mesela aha bunu dediklerinde aha bu diyebilecek bir aday bulmamız lazım. Kafamızdan geçen bir iki kişi var ama şu an bir şeyi söylemem doğru olmaz. İnsan İlişkileri, toplumda tanınırlığı, çevre ile ilişkileri bugüne kadar yaşantısı ne olmuş. Ne bitmiş. Bir handikabı var mı bunları gözden geçirmemiz lazım tabi. Bizim bu dönem daha sık eleyerek aday adayı çıkarmamız gerekiyor. Çünkü ciddi bir seçimi kaybettik. Çok uzunca geldiğimiz bir seçimi kaybettiğimiz için bu seçim daha dikkatli atışlar daha dikkatli değerlendirme yapmamız gerekiyor.

HER İKİSİ DE LAYIK

Nail bey de Harun bey de işlerini çok iyi yapan arkadaşlarım. Ben ikisini de zaman zaman tebrik ediyorum. Gerçekten çok iyi çalışıyorlar. Dolayısıyla ikisi de o işe (Belediye başkan adaylıkları) layık. O konuda hiç şüphem yok. Ama Harun vekilim daha çok yeni bir vekil oldu. Bence o tadının çıkartmak isteyecektir. Yani en azından toplumda siyasette. Yani tabi ki bir adaylık düşünürse desteklerim o konuda sıkıntı yok ama. Sonuçta düşünmeyeceğini tahmin ediyorum.

BUGÜNDEN DAHA DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM

Nail Bey içinde hep söyleniyor. Geçmişte de Gebze için teklifleri yapıldı. Bunu değerlendirmediği söylenir. E şu an gündemde de gazeteler yazıyor. Ama tabi kendi taktiridir. Bir de zaman neyi gösterecek bilmiyorum. Türkiye’de dinamikleri çok açık şu anda. Türkiye’de 3 ay sonra ciddi bir ekonomik krizin çöküşün olmayacağını hiç kimse bilmiyor. Dolayısıyla bir gün gün gelir bütün dengeler alt üst olabilir. Onun için bizim bugünden daha dikkatli gitmemiz gerek yani almayacağız bu seçimi alamayacağız yani bu seçimi mutlaka alırız moduna girmemiz gerek. Doğru adayları bulup doğru sırayla gitmemiz gerek.”