Mümin Kozan adaylıktan çekildi

Zafer Partisi İzmit Belediye başkan adayı Mümin Kozan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adaylıktan çekildiğini duyurarak, aktif siyaseti de bıraktığını açıkladı.

Mümin Kozan adaylıktan çekildi

Siyasete 2019 yılında İYİ Parti’de başlayan Mümin Kozan, 2022 yılında Zafer Partisi’ne geçmişti. Zafer Partisi İl Başkanlığı görevini de yapan Kozan geçtiğimiz haftalarda İzmit Belediye başkan adayı olmuştu. Kozan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adaylıktan çekildiğini duyurdu.

“HAK BİLDİĞİMİZDEN GERİ DURMADIK”

İşte Mümin Kozan’ın o açıklaması: “Kıymetli hemşehrilerim, değerli yol arkadaşlarım, 2017 yılından günümüze, çok zor koşullara rağmen sizlerle birlikte şehrimiz ve siz degerli hemsehrimiz için siyaset arenasında yer aldık. Kul korkusunun Allah korkusunun önüne gectigi bu dönemlerde hak bildiğimizden geri durmadık, her girdiğimiz mecliste de hak olanı yüksek sesle söyledik.

“İŞLERİMİ TAŞIYAMADIM”

Bu süreç zarfında, kendini şehrimize, Kocaeli’ye ait hissetmeyenlerin bu şehirde siyaset yapmasının uygun olmadığını, siyaset mecrasında sıklıkla dile getirdik. Bu siyasi düsturdan da çok şükür hiç bir zaman taviz vermedik. Fakat gelinen noktada, işlerimi İstanbul’dan Kocaeli’ye bir türlü taşıyamamam sebebiyle ( bunun için çok emek verdim, yakınlarım da bilir)

“SİYASET YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

Kendimi Kocaeli’nin öz evladı görsem bile, İstanbulda yaşayıp Kocaeli’de siyaset yapmayı öncelikle kendi İnsani ve siyasi etik kurallarıma uygun görmediğimden, aktif siyasetten ve Zafer Partisi İzmit Belediye Başkanlığı aday adaylığından çekiliyorum. Bundan sonraki süreçte de siyaset yapmayı da düşünmüyorum.

“ALLAH’A EMANET OLUNUZ”

Zafer Partimizde siyasete başladığımız günden bugüne desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen başta aileme, Genel Başkanımız Sayın Prof Dr Ümit Özdağ’a, her şeyden önce ailemizden biri olmayi secen tam bir abi olan Teşkilatlardan Sorumlu Genel Baskan Yardımcımız Sayın Ali Çolak’ai ve yardımcısı Sayın Kürşat Dağ’a, çok kıymetli Kocaeli teşkilatına ve güzide il başkanlarımıza şükranlarımı sunarım. Allaha emanet olunuz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ