Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Münir Karaloğlu Bakan Yardımcısı oldu!

Bir dönem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik yapan Münir Karaloğlu İçişleri Bakan Yardımcılığına atandı

Bir dönem Kocaeli Büyükşehir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri olması nedeniyle ilimizde oldukça tanınan hatta hala Başiskele’de evi olduğu bilinen Münir Karaloğlu İçişleri Bakan Yardımcılığına atandı. Karaloğlu’nun yeni görevi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer aldı. Yeni kabine belirlenmeden önce ismi İçişleri Bakanlığı için geçen isimler arasında yer alan Karaloğlu, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinden 2004 yılında İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık yaptığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini atanmıştı. 2009’a kadar bir dönem genel sekreterlik yapan Karaloğlu, daha sonra Van, Bursa ve Diyarbakır Valisi olarak atanmıştı.

MÜNİR KARALOĞLU KİMDİR?

İçişleri Bakan yardımcısı olan Münir Karaloğlu, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Karakeçili kaymakam vekilliği, Harran, Çekerek, Reşadiye kaymakamlıkları, Kırklareli vali yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı hukuk müşavirliği (başbakan danışmanı), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği yaptı. 11 Haziran 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Van valisi olarak atandı. 4 Ağustos 2013 tarihli 28728 sayılı kararname ile Bursa valiliğine atanmıştır. 1 Haziran 2016 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Antalya valisi olarak atandı. Evli ve 2 çocuk babası Karaloğlu, 10 Haziran 2020 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır valisi ve Diyarbakır büyükşehir belediye Başkanı olarak görev yaparken 12 Mayıs 2022 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mülkiye başmüfettişi olarak görevlendirildi.