Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Murat Batmaz: Dünden sonra kafamdaki sorular…

Kandıra’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan çöp tesisiyle alakalı olarak AK Parti’den Kandıra Belediye Başkan aday adayı Murat Batmaz sosyal medya hesabında bir açıklama yaptı.

Kandıra’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Son günlerde Kocaeli’nin gündemini belirleyen konuların başında gelen Kandıra Akçakese’ye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan çöp tesisi hakkında yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

SON İSİM BATMAZ

Çöp tesisiyle ilgili pazar günü Kandıralı vatandaşlar bir eylem yapmış, çöp tesisinin yapılmasını istemediklerini bildirmişlerdi. 12 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek ÇED toplantısı öncesinde pek çok kişi ve kurum görüşlerini açıkladı. O isimlerde sonuncusu AK Parti’den Kandıra Belediye Başkan aday adayı olan Murat Batmaz oldu.

“KANDIRA’YI ÖNE ÇIKARAN NEYDİ?”

Murat Batmaz sosyal medya hesabında yaptığı  “dünden sonra kafamdaki sorular” başlıklı açıklamasında “çöp tesisi konusunda incelenen bölgelere göre Kandıra’yı diğer bölgelerden öne geçiren detaylar tam olarak neydi?” sorusunu sordu. Kandıra’da köylünün kullandığı su havzalarının önemine değinen Batmaz’ın açıklamasını tamamı şu şekilde;

DÜNDEN SONRA KAFAMDAKİ SORULAR:

Çöp tesisi için incelenen bölgelere göre Kandıra’yı diğer bölgelerden öne geçiren detaylar tam olarak neydi?
Madem bu yapılacak proje Avrupa’da sayılı ülkelerde var ve tabir-i caizse kupon bir proje; reklamımız olması açısından herkesin göreceği, gerekirse gezebileceği ulaşılır bir bölgede olamaz mıydı?
Çöp ile alakalı gündem bu kadar meşgulken İZAYDAŞ gibi bir tesisin başındaki bu işin bileni genel müdürümüz bu açıklamalarda neden bulunmaz?
Elde edilecek ürün fabrikalara satılacak deniliyor. Ama bu bölge en yakın fabrika alanına 80-100 km uzaklıkta Bu da ekstra bir maliyet değil mi?
Taş ocaklarına yapılamaz mı? Hayır yapılamaz, çünkü İSKİ izin vermiyor. Hani bu tesis doğaya tarıma ve sulara zarar vermiyorduysa görüşülüp İSKİ ile anlaşılamaz mıydı?
Kandıra’da köylünün kullandığı su havzalarının, İstanbul’un suyu kadar önemi yok mu?
Bu tesis için bu kadar hızlı hareket edilirken mavi bayraklı plaşlar ile dolu olan KANDIRA’nın turizm master planları 15 seneyi geçtin bir süredir hala neden tamamlanmaz tamamlanamaz…