Murat Kurum Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Oldu! Murat Kurum kim? Murat Kurum nereli? Murat Kurum ne dedi?

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak yeniden görevlendirilmiş bulunmaktayım" Murat Kurum kim? Murat Kurum nereli? Murat Kurum ne dedi?

Murat Kurum Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Oldu! Murat Kurum kim? Murat Kurum nereli? Murat Kurum ne dedi?
Murat Kurum Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Oldu! Murat Kurum kim? Murat Kurum nereli? Murat Kurum ne dedi? - Resim : 1
Yeniden Görevlendirilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Vizyonumuz Türkiye Yüzyılı Hedefleri

Yeni görevimle ilgili duygularımı ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak yeniden görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bu şerefli görevi layık görüldüğüm için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Çalışmalarımızın odak noktası, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin Yüzyılının hedeflerine ulaşmak olacaktır. Önceki bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki gibi, biz de tüm şehirlerimizin ve köylerimizin refahı için gayret göstereceğiz. Asrın felaketinin yaşandığı şehirlerimiz başta olmak üzere, 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya devam edeceğiz.

Bu kutlu görevde Rabbim bizi milletimize mahcup etmesin. Ülkemizin çevre, şehircilik ve iklim değişikliği alanlarındaki ilerlemeleri için var gücümüzle çalışacağız.

BU KARAR SOSYAL MEDYADA ŞU ŞEKİLDE KARŞILANDI

Murat Kurum Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Oldu! Murat Kurum kim? Murat Kurum nereli? Murat Kurum ne dedi? - Resim : 2 Murat Kurum Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Oldu! Murat Kurum kim? Murat Kurum nereli? Murat Kurum ne dedi? - Resim : 3 Murat Kurum Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Oldu! Murat Kurum kim? Murat Kurum nereli? Murat Kurum ne dedi? - Resim : 4 Murat Kurum Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Oldu! Murat Kurum kim? Murat Kurum nereli? Murat Kurum ne dedi? - Resim : 5

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, Türk siyasetçi ve şu anda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yapmaktadır. 1 Temmuz 1976 tarihinde Ankara'da doğan Kurum, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) çatısı altında başlamış ve çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Murat Kurum, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanmış ve bu görevini başarıyla sürdürmektedir. Çevre, şehircilik, kentsel dönüşüm gibi konular üzerinde çalışmalar yapmaktadır ve Türkiye'nin kentsel gelişimi ile ilgili stratejilerin oluşturulmasında önemli rol oynamaktadır.

Kaynak: Hilal Sarıyar