Murat Kurum'un '130 bin can kaybı' sözleri kargaşaya neden oldu!

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremden söz ederken 130 bin can kaybından bahsetmesi polemiğe sebep oldu. Kurum tepkilerin ardından 130 bin ölü sayısının Cumhuriyet tüm tarihindeki depremlerin toplam can kaybı olduğunu Kahramanmaraş'ta ise 50 bin can kaybı verildiğini söyledi.

Murat Kurum'un '130 bin can kaybı' sözleri kargaşaya neden oldu!

AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Murat Kurum katıldığı bir TV programında İstanbul depremine dikkat çekti. Kurum, Türkiye'de asrın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş Merkezli depremi örnek gösterirken 50 bin yerine 130 bin can kaybı ifadelerine yer vermesi izleyicilerin dikkatinden kaçmadı. Resmi açıklamalarda 50 bin can kaybı olarak bilinen depremde Başkan adayı tarafından 130 bin olarak ifade edildi.

"İSTANBUL DEPREMİ 130 BİNDEN FAZLA CAN KAYBI YAŞATACAK"

Tepki çeken açıklamaların ardından Kurum sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. İstanbul depreminin Kahramanmaraş depreminden daha etkili olacağını ifade ederken bahse konu olarak söylediği 130 bin sayısının Türkiye'deki tüm depremlerde yaşanan toplam can kaybı olarak söylediğini ifade etti.

"CUMHURİYET TARİHİNDE TOPLAMDA 130 BİN CAN GİTTİ"

Kurum sosyal medyasından ise şu ifadelere yer verdi: "Öte yandan İBB Başkan adayı Murat Kurum da X hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kurum, "6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti. Aynı yayında ve aylar önceki yayınlarda da defalarca söylememize rağmen, bunun bugün bir siyasi polemik konusu haline getirilmesi gerçekten üzücü. Yalana sarılan siyaset anlayışıyla hakikatli bir zafer kazanılamayacağını 31 Mart'ta kaybettiklerinde görecekler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ