Mustafa Gürsel: En az Göztepe maçı kadar önemli

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Giresunspor maçı öncesi sorularımızı yanıtladı. Gürsel, pazar günkü maç ile ilgili “En az Göztepe maçı kadar önemli” dedi.

Mustafa Gürsel: En az Göztepe maçı kadar önemli

BİRLİKTE OLURSAN BAYRAMLAR GÜZEL

Sözlerine bayram mesajı ile başlayan Gürsel şu şekilde konuştu: Tüm İslam aleminin ve Kocaelispor camiasının Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Bayramlaşmamızı yaptık. Birlikte olursan bayramlar güzel. Geldiğimiz günden beri düşüncemiz oyunumuzu geliştirme ve takımımızı yukarı çekme yönündeydi. Bizi sevindiren taraf oyun gücümüzün gelişmesi. Kazanamadığımız maçlarda da konuşuyorduk. Bu takımın bir galibiyete ihtiyacı vardı. Göztepe maçı ile bunu başardık.

ÇORUM MAÇINA İSTEDİĞİMİZ GİBİ BAŞLAYAMADIK

Çorum maçına istediğimiz gibi başlayamadık. Bunun belli nedenleri olabilir. Karayolu ile gidiyorsun, gün 13.30 maçı oynuyorsun fakat bunlar bir bahane değil. İlk 10 dakikada pozisyonlar verdik. Bu durum rakibin oyunundan ziyade bireysel hatalarımızdan dolayı gerçekleşti. Sonraki süreçte oyun dengelendi ve momentum tarafımıza geçti.

ANA HEDEFİMİZ SÜPER LİG

İkinci yarıya iyi başladık, golü de bulduk. Son 10 dakikada iki takım da kazanmak istedi ve iyi pozisyonlar gerçekleşti. Maçın ardından da demiştim, maçın hakkı beraberlikti. Çorum gibi bir rakibinle deplasmanda oynadığın, ikili averajı vermediğin mücadeleden alınan 1 puan bizim için kötü değil. Tabii ki ana hedefimiz sezon sonunda Süper Lig’e yükselmek.

BERİDZE ÖNEMLİ BİR SİLAHIMIZ

Beridze diğer oyuncular gibi bizim için değerli. Beridze’nin sakatlık sorunu var. Daha önce kendisini 11’de başlattık ancak gerekli verimi alamadık. 12-13 gün antrenman yapamadı. Sakatlığını nüksettirmeden oyuncudan verim almak istiyoruz. Beridze’yi 11’de başlatsak, yükü versek belki 2-3 hafta kaybedebiliriz. Onu her maç kullanmak istiyoruz çünkü bizim için önemli bir silah. Tam hazır olduğunda tabii ki onunla başlayacağız.

ROBİ’NİN ZAMANA İHTİYACI VAR

Takımda güzel olan bir şey var… Herkes işin içinde… Duygu ve oyun olarak herkes performanslarını yukarı çekiyor. Biz bir ekibiz, takımız, kimin ne kadar sahada süre bulduğu önemli değil, sahada kaldığın sürede ne yaptığın, maçı nasıl bitirdiğin önemli. Oğuz’un cezası bitti. Davit’in iki maçı var. Robi haftaya takımla yeni başlayacak. Robi’nin oynama seviyesine gelmesi için biraz daha zaman lazım. Üzerinde durduğumuz konu, bir oyuncu sahada 10 dakika bile kalsa o sürede bizi hedefe götürecek kadar yeterliliğe sahip olmasıdır.

CİDDİYET VE DİSİPLİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Rakibimiz Giresun… Konumuna bakmıyoruz… Her maç önemli ve kazandığında sana 3 puan veriyorlar. Kısacası şu saatten sonra kimin ile oynadığın çok önemli değil. 3 puanın bir takıma ne kadar moral verdiğini hepimiz gördük. Giresun maçı da öyle bir maç. Rakipten ziyade bizim ne yapacağımız önemli. Göztepe maçının önemi ile Giresun maçının önemi arasında bir fark yok. Ciddiyet ve disiplinden asla taviz vermeden, moral motivasyon ve oyun olarak daha da gelişerek 3 puan almak istediğimiz bir maça çıkacağız.

TARAFTAR ÇOK ÖNEMLİ

Göztepe maçından önce söyledim. Şehirde ilk kez taraftarımızın enerji ve sinerjisini hissetmeye başladık. Geldiğimizde ortam pek de iyi değildi. Ancak yavaş yavaş bu ortam oluşmaya başladı. Taraftarın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Zaten futbol taraftarla güzel. Taraftarımız yanımızda olduğu sürece bu bizim gücümüze güç katıyor. En yakın örneği Göztepe maçı… Sağ olsunlar Çorum’a kadar geldiler ve itici gücümüz oldular.

ENERJİLERİ YANIMIZDA OLACAK

Ne yazık ki taraftarlarımızdan Erkan’ı kaybettik. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın, yakınlarına sabır diliyorum. Kocaelispor camiasının başı sağ olsun. Çorum maçı özelinde konuşmak gerekirse beni en çok mutlu eden konu maçın ardından takımı çağırmaları ve moral vermeleriydi. Bu sinerji camiada devam ediyor. İnşallah hep birlikte hedefe ulaşacağız. Bu hafta ne yazık ki tribünde olmayacaklar. Ancak her birinin enerjilerinin yanımızda olduğunu biliyoruz.

Kaynak: HABER MERKEZİ