Mutlu; “Bunlar hani dershaneleri kapatmıştı?”

Eğitim politikaları üzerinden hükümete yüklenen Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, eğitim maliyetlerinden dert yakındı. Dershanelerin etüt merkezi adı altında faaliyete devam ettiğini belirten Mutlu, “Bunlar hani dershaneleri kapatılmıştı” diye sordu

Mutlu; “Bunlar hani dershaneleri kapatmıştı?”

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, bugün partisinin İzmit İlçe binasında haftalık olağan basın toplantısı gerçekleştirdi. Ülke ve kent gündemine yönelik açıklamalarda bulunan Mutlu, eğitim sistemi üzerinden iktidara yüklendi. Eğitim kalitesinin her geçen yıl daha da kaliteden uzaklaştığını ifade etti. Milli Eğitim felce uğradığını belirten Mutlu, “Yaşadığımız ekonomik krizin yakıcılığı en çok da velileri ve öğrencileri etkilemektedir. Alım gücünün her geçen gün azaldığı ülkemizde dar gelirli insanımız, çocuklarını okutamama seçeneğini düşünmek zorunda bırakılmaktadır” dedi.

EKONOMİK KRİZ EĞİTİMİ DE ÇÖKERTİYOR

Vatandaşlar, çocuğuna karşı acziyet görüntüsü yaşattığını ifade eden Mutlu, “Beceriksizliklerini perdelemek için ekonomik sıkıntının psikolojik olduğunu söyleyebilmekte, evine ekmek getiremeyen, kirasını ödeyemeyen, çocuğuna harçlık veremeyen vatandaşın psikolojik çöküşüyle adeta dalga geçmektedirler. Okul kantinlerinde bir tost 40 TL olmuş, kimin umurunda? Öğrencilerden aleni para toplamaya cesaret edemeyen okul yönetimleri fahiş kantin kiraları üzerinden öğrencilerden para topluyormuş, kimin umurunda?” dedi.

“HANİ DERSHANELER KAPATILMIŞTI”

Yarımcı kitapları da eleştiren Mutlu, “Hani biz eğitime çok önem verirdik? Savunma Bakanlığı bütçesiyle yarışırdı, hani bizim bütçemiz? Yandaş yayınevlerine ve meşhur gazete matbaalarına kaynak aktarmak için bastırılıp okullarda dağıtılan okul kitaplarıyla mı eğitime katkı sunmuş oluyorsunuz? Soru şu; bir devlet, işe yaramayan bir kitabı neden bastırır ve dağıtır arkadaşlar? Ülkemizde yaygınlaşan, okullar ve ders kitapları yetmiyor algısı, özel kursların ve etüt merkezlerinin pıtrak gibi çoğalmasından da anlaşılmaktadır. Hani bunlar dershaneleri kapatmışlardı? Adı kurs olunca sorun çözüldü mü yoksa? Eğer okullarınız ve ders kitaplarınız yeterliyse, neden veliler konu anlatımı ve test kitabı adı altında ilave kaynağa ve özel kurslara her yıl tonlarca para akıtmak zorunda kalıyor? Fen Lisesine giden bir öğrenci bile kendini üniversite hazırlık kurslarına gitmek zorunda hissediyorsa bu sistemin çivisi çıkmış değil de nedir?

ALLAH AKIL FİKİR VERSİN

AK Partinin ilk iktidar olduğu dönemlerde büyük bir vaveylayla Fatih Projesini açıklamışlardı. Akıllı tahta vs reklamlarıyla eğitimi çağ atlatıyorlardı. Ne oldu o proje, bilen var mı arkadaşlar? Ya da o projeyle kimlerin cebine çöp mahiyetinde materyallerle ne kadar kaynak aktarımı yapıldı, sorgulayan var mı? Önümüzdeki günlerde üniversiteler açılıyor. Öğrencilerin en hayati sorunu olan barınma konusunda hükümet bir çözüm üretememiştir. Yeterli sayıda yurt oluşturamayan hükümet, sığınmacı politikasıyla kiraların da uçuşa geçmesine sebep olmuştur. Hala her ile üniversite açmasıyla övünüyor Erdoğan. Allah akıl fikir versin” şeklinde konuştu.

“OKULLAR, SİYASET ARENASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

Sözlerine devam eden Mutlu, “Değerli arkadaşlar, mülakatın kaldıramamalarının elbette nedeni var. Çünkü mülakat, okulların Ak Partinin eğitim merkezlerine dönüşmesinin aparatı olarak işlev görüyor. Bu mülakatlarda seçilen okul idarecileri ve öğretmenler okullara adeta Ak Parti temsilcisi gibi atanması amaçlanıyor. Ve maalesef okullarımız siyasetin yeni propaganda platformu haline getirilmeye çalışılmaktadır. Ve bunda da kısmen hedefe ulaşıldığı anlaşılmaktadır. Bir yanda torpilli öğretmenler, bir yanda atanamadığı için intihar eden öğretmenleR. Derince’de atanamayan 23 yaşındaki Aziz öğretmenin intiharı kimin umurunda acaba? Ah vicdan, ahh. Nerelerdesin?

“DİNDAR NESİL DEDİLER, KİNDAR NESİL YETİŞTİRDİLER”

Sabırsız, her an patlamaya hazır bir kindar nesil türedi. Peki, bu nesil Ak Parti iktidarından başka iktidar gördü mü? Hayır. O halde dindar nesil yetiştireceğiz diyenlerin günün sonunda kindar nesil yetiştirmiş olmaları acaba neyin göstergesidir? Erdemli ve maneviyatla donanımlı gençler için önce büyüklerin örnekliği gerekir arkadaşlar. Devletin en tepesinden akıyor kin ve nefret maalesef. İnsan biraz tutarlı olur. Özellikle yöneticiler yalpa yapmaz. Dürüst olur. Siz yalanı, iftirayı, sözünde durmamayı normalleştirirseniz sizi rol model sayan bu gençlerden dürüst insan çıkmasını nasıl bekleyeceksiniz? İnşallah yerel seçimlerle birlikte Ak Parti kabusundan bu memleketi kurtarmak için canla başla, hep birlikte çalışacağız” dedi.