Mutlu, üçüncülüğü değerlendirdi: 'Kafa karışıklığı oluştu'

Saadet Partisi Başiskele Belediye Başkan Adayı Zafer Mutlu, seçim sonucu ile ilgili yaptığı açıklamada muhalefetin üçe bölünmesinin mevcut başkana yaradığını ifade etti

Mutlu, üçüncülüğü değerlendirdi: 'Kafa karışıklığı oluştu'

Yerel seçiminde Kocaeli’de en çok merak edildiği ilçelerden biri olan Başiskele’de 2024-2029 dönemi Belediye Başkanlığı makamı bir kez daha Cumhur İttifakının adayı Yasin Özlü’ye emanet edildi. 2019 seçimlerinde yüzde 35,87 oy oranı ile partisinin oyunu yükselten Zafer Mutlu, bu dönem bir kez daha şansını denedi. Başiskele’de ciddi bir saha çalışması yapan Mutlu, hedeflediği oy oranını yakalayamadı ve yarışta üçüncü isim oldu.

ANA MUHALEFETİ CHP’YE KAPTIRDI

Mutlu’dan 3 bin 125 fazla oy alan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ayaz ise seçimi ikinci tamamladı. 2019 seçimlerinde Başiskele Belediye Meclisinde ana muhalefet olan Saadet Partisi, bu dönem çoğunluğu Cumhuriyet Halk Partisine kaptırdı.

“OYLAR 3 EŞİT PARÇAYA DAĞILDI”

Seçim sonuçları ile ilgili Nokta Gazetesi’ne konuşan Saadet Partili Zafer Mutlu, “Çok bölünmüş bir yapı ortaya çıktı. İkinci olabilecek adayın kim olacağı konusunda kafa karışıklığı oluştu. Oylar üç eşit parçaya dağıldı. Aslında insanların değişimden yana tavrı vardı. AK Parti bütün Türkiye’de olduğu gibi Başiskele’de de ciddi oy kaybetti.

“MASAYA OTURULABİLSEYDİ SONUÇ FARKLI OLURDU”

İkinci kim olabilir konusunda vatandaşta kararsızlık oluştu. Muhalefette oylar üçe bölününce mevcut belediye başkanı bu durumdan faydalanmış oldu. Yasin Bey’e hayırlı olsun. Seçmenin tercihi bu yönde oldu. Sağduyulu davranılabilinseydi ve masaya oturulabilseydi sonuç çok farklı olurdu” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ