Myanmar’da ordu istilası başladı! Evleri yakıp sivilleri öldürdüler

Myanmar'ın Sagaing bölgesinde, ordu tarafından gerçekleştirilen son saldırıda 100'den fazla evin yıkıldığı ve biri zihinsel engelli olmak üzere dört sivilin öldürüldüğü bildirildi.

Myanmar’da ordu istilası başladı! Evleri yakıp sivilleri öldürdüler

Myanmar'da ordunun kıyım yaptığı iddiaları gündemde. Sagaing bölgesinde askerlerin, köyde yaşayan halka ait 100 evi yıktığı ve yaşları 20 ile 50 arasında değişen dört sivilin işkenceyle öldürüldüğü bildirildi. Bir köylü, öldürülenlerden birinin zihinsel engelli olduğunu belirtti, ancak güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemedi. Diğer taraftan, ordunun Shan eyaletindeki Hsipaw kasabasına düzenlediği hava saldırılarında son iki gün içinde üç sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

MYANMAR'DA ASKERİ DARBENİN ARDINDAN ORDU YÖNETİME EL KOYDU

Myanmar'da, 2020 genel seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları ve artan siyasi gerginlikler nedeniyle, ordu 1 Şubat 2021'de bir darbe gerçekleştirerek yönetime el koydu. Bu süreçte, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, birçok yetkili ve iktidar partisi mensubu gözaltına alındı ve bir yıllık olağanüstü hal ilan edildi. Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu (MNDAA), Budist Arakan Ordusu ve Ta'ang Ulusal Kurtuluş Ordusu gibi silahlı grupların bir araya gelerek oluşturduğu "Üç Kardeşler İttifakı," Myanmar ordusuna karşı silahlı direniş başlatmıştı.

BİNLERCE KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Myanmar ordusunun, darbe karşıtı protestocular ve isyancı gruplara yönelik silahlı müdahaleleri sonucunda bugüne kadar 1000'den fazla kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi de gözaltına alındı.

Kaynak: TGRT HABER