Namık Kemal Zeybek: ‘AKP’yi ABD kurdu’

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, “Geniş Açı” programının konuğu oldu. Programda açıklama yapan Zeybek, “AKP’yi ABD kurdu. İktidarın yaptığı anlaşmalarının temelinde bu anlaşma var” dedi.

Namık Kemal Zeybek: ‘AKP’yi ABD kurdu’

Kocaeli’nin en çok izlenen youtube kanalı Nokta TV partilerin genel başkanlarını ağırlamaya devam ediyor. Avukat Ruhittin Sönmez’in hazırlayıp sunduğu ‘Geniş Açı’ programı bugün ATA Partisi Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek’i ağırladı.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

1989-1991 yılları arasında Kültür Bakanlığı, 2 dönem milletvekilliği yapan ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“İKTİDAR DERS ALMALIDIR”

İşte Zeybek’in açıklamalarından satır başları: “Türkiye’de tek adam rejimi var. Tek adam ne isterse o oluyor. Milletvekillerimizin de zor görevleri var. Kol işçileri. Kollarını indirip kaldırıyorlar. Türkiye’nin buradan dönmesi lazım. İktidar bu yenilgisinden ders almalıdır.

“PROJENİN BİR PARÇASI”

Türkiye’nin kalıcı olarak en büyük sorunu getirip yerleştirilenlerdir. Bu büyük orta doğu projesinin bir parçasıdır. Bunun önüne geçmeleri lazım. AKP iktidarını ABD’nin getirdiğini defalarca söyledim. Hatta bana da teklif gelmişti. Bu gerçek bilinmeli. 57. Hükümet döneminde Amerika Büyükelçiliği’nin Siyasi Müşteşarı bana geldi.

“TEMELİNDE BU ANLAŞMA VAR”

AKP’nin adını söylemeden ‘böyle bir parti kurulsa nasıl olur’ dediler. Ben de kızdım içimden ‘Olmaz öyle şey’ dedim. Bana da milliyetçileri temsil etmem için geldiler. Ertesi gün Devlet Bahçeli’ye gittim. O da bana ‘Biz de öyle duyumlar alıyoruz’ dedi. Bu iktidarın yaptığı anlaşmalarının temelinde bu anlaşma var.

“AMERİKA REİSİ TERBİYE EDİYOR”

İktidarın belediyelerdeki başarısızlığından dolayı güçsüzleştiğini düşünmüyorum. Hala tek adam rejimi sürüyor. Halk desteği de düşmedi. Şu anki yaşananlar anayasa değişikliğini frenler. Amerika reisten vazgeçmiş değil ama onu terbiye ediyor. Belli bir planlamada ‘kendine gel’ diyebilirler.

“BAŞKA ÇIKIŞIMIZ YOK”

Biz geçmişten gelen hiçbir partinin uzantısı değiliz. Biz Atatürk’ün yaptıklarını diriltmek için yola çıktık. Atatürk öldükten sonra Atatürk’ten sapılmıştır. Atatürk’ün türkçülüğü uygarlık temelinde bir Türkçülüktür. Biz onu yeniden getireceğiz. Başka çıkışımız yok. Atatürk’ten sonra Türkçülük bırakıldı.

“İSLAM YANLIŞ ANLATILIYOR”

1949’da imamhatip okulları ve okullarda din dersi başladı. Türkiye’nin çok önemli fabrikaları kapatıldı. Devlet ile din tamamen ayrılacak. Dini yok olmaktan kurtaracağız. Tarikatların, devletlerin yanlışı hep dinin üzerine yükleniyor bu yüzden din çöküyor. Dini kurtarmanın yolu budur. İslamı okullarda yanlış anlatıyorlar.

“5 DEVRİMİMİZ VAR”

Biz yeniden Türk devrimi yapmak için geldik. İlke ve inkilapların bekçisi falan değiliz. Sadece bunlar yetmez. Devrimcilik bir yöntemdir. 5 devrimimiz var. Devleti yeniden oluşturup çağdaş bir devlet haline getireceğiz, akla ve bilime dayalı eğitim sistemi kuracağız. İleri demokrasiyi getireceğiz, partilerde genel başkan egemenliği son bulacak.

“ADALET GERÇEKTEN OLMALI”

Ben bunun için bir tüzük hazırladım ama Yargıtay’dan geri geldi. ‘Siyasi partiler kanununa aykırıdır’ dediler. Toplumcu kalkınma güdeceğiz. Atatürk’ün olduğu dönemdeki gibi eğitim ve sağlık paralı olmayacak. Bunların paralı olduğu bir yer devlet değildir. Bu ülkede adalet gerçekten olmalı.

“PARTİMİZE GELİN”

Türkçü Atatürkleri Ata Parti’ye üye olmaya çağırıyoruz. Tüzüğümüzü okuyun benimsiyorsanız partimize gelin. Şu anda 10 ilde örgütlendik. Yavaş yavaş örgütlerimizi kuruyoruz. Örgüt üyelerimizi ince eleyip seçiyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ