Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Narin cinayeti soruşturmasında skandal üstüne skandal yaşandı

Narin cinayetinin üzerinden haftalar geçmiş olmasına karşın bir sonuca ulaşılmaması tepkilere yol açarken, soruşturma kapsamında yapılan eksiklikler tek tek sıranladı.

Narin cinayetinin üzerinden haftalar

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe kırsalında kaybolmasının ardından 19 gün sonra köyün yakınlarındaki Eğertutmaz dere yatağında cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmanın üzerinden haftalar geçmiş olmasına karşın bir ilerleme kaydedilemedi.

EKSİKLİKLERİ DİLE GETİRDİ

Soruşturma kapsamında aralarında aile üyelerinin de bulunduğu tutukluların ifadeleri kapsamında yeni ipuçlarına ulaşılırken, geçtiğimiz günlerde itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın verdiği ifade sonucunda ahırda arama yapılmasının ardından yeni ipuçlarına ulaşıldı. Arama çalışmalarında ahırda iki adet izmarit bulunurken, DNA tespiti yapılmak üzere inceleme altına alınıdı. DW Türkçe’den Alican Uludağ, 90 yıllarda pek çok cinayetin çözülmesini sağlayan emekli cinayet dedektifi Mesut Demirbilek ile soruşturmadaki eksiklikleri ve açıkları sıraladığı bir röportaj gerçekleştirdi.

NARİN’İN EVİ VE ÇEVRESİNDE DNA İNCELEMESİ YAPILMADI

Narin Güran’ın saat 15.15’te evine doğru ilerlediği bilinmesine rağmen, ilk günden itibaren evinde ve çevresinde cinayetle ilgili bulgulara ulaşılmasını sağlayacak DNA veya başka delil araması yapılmadı. Bu aramanın yapılmadığı yerlerden biri de Narin’in öldürüldüğü iddia edilen ahırdı. Ahırda arama, ancak Nevzat B.’nin itirafından sonra, 21 Eylül’de, yani cinayetten 32 gün sonra gerçekleştirildi. Bu aramada bulunan iki sigara izmariti Van Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. Ayrıca, Nevzat B.’nin gözaltına alınmasının ardından evinde hemen arama yapılmadı; tutuklandığı 10 Eylül’den ancak yedi gün sonra arama gerçekleştirildi.

TELEFON DİNLEMELERİ, ANCAK NARİN GÜRAN’IN KAYBOLMASINDAN DÖRT GÜN SONRA BAŞLATILDI

Soruşturma ekipleri, ilk günlerden itibaren olası şüpheli olarak Narin’in ailesini ele almadı. Aile üyelerinin ve yakın akrabalarının telefonları bu süreçte dinlemeye alınmadı. Telefon dinlemeleri, ancak Narin Güran’ın kaybolmasından dört gün sonra başlatıldı. Ayrıca, Narin Güran aranırken anne, baba, kardeşler ve amcaların telefonlarına el konulmaması da soruşturmadaki önemli bir eksiklik olarak öne çıktı. Başta tutuklu amca Salim Güran olmak üzere birçok şüpheli, aile bireylerine uzanan soruşturma ihtimaline karşı telefon görüşmelerini sildi. Eğer ilk günlerde telefonlara el konulsaydı, olası delil niteliğindeki yazışmalar dosyaya girebilecekti.

Emekli Emniyet Müdürü Demirbilek, 12 yaşından küçük çocukların kaybolması durumunda ilk 24 saatin çok önemli olduğuna işaret ederek, “İlk saatler çok kritiktir. Her geçen saat, araştırmayı yürütenler için işin şekli değişmeye başlar. Hayatını kaybetmiş olabileceğini düşünmeye başlarsınız. Bu aşamadan sonra aramayı bırakmazsınız, ancak 24 saatten sonra cinayet soruşturması yürütür gibi hareket etmelisiniz” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde araçtan açılan
Sıradaki Haber 9 yaşındaki çocuğu yaralayan 2 şüpheli kıskıvrak yakalandı