Narin Güran davası devam ediyor! Amcanın kritik ses kaydı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan amca Salim Güran ile onun işçisi olduğu belirlenen R.A. (15) arasındaki olay günü gerçekleştirdikleri Kürtçe cep telefonu görüşmesi deşifre edildi.

Narin Güran davası devam ediyor! Amcanın kritik ses kaydı

Aralarında Narin Güran'ın annesi Yüksel ve ağabeyi Enes'in de bulunduğu 12 kişinin tutuklandığı soruşturmada, tutuklu amca Salim Güran (46) ile işçisi R.A. arasında 21 Ağustos Çarşamba günü saat 18.38.02'de gerçekleştirilen 37 saniyelik Kürtçe cep telefonu görüşmesinin ses kaydı yeminli tercüman tarafından değerlendirildi.

SELİM ATASOY’UN OĞLU TUTUKLANDI

Soruşturma çerçevesinde amca Salim Güran 2 Eylül'de tutuklandı. Gözaltına alınan R.A., tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın talebi doğrultusunda yeniden gözaltına alınan R.A., 14 Eylül'de nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

GÖRÜŞMELERİN İÇERİĞİNİ TAM OLARAK HATIRLAYAMADIĞINI İFADE ETTİ

R.A.'nın tutuklanma gerekçesinde, Narin'in arama çalışmalarının "hedef saptırma amacıyla suni ihbarlar ve dikkat dağıtıcı eylemlerle engellenmeye çalışıldığı" ifade edildi. Salim Güran, cezaevinden Diyarbakır Adliyesi'ne getirildiği gün, 14 Eylül'de soruşturmayı yürüten üç savcı tarafından yeniden ifadesi alındı. Olay günü, tutuklu Mehmet Selim Atasoy'un oğlu R.A. ile yaptığı telefon görüşmeleri hakkında sorular yöneltilen Güran, tarla ile ilgili konular konuşmuş olabileceklerini ancak görüşmelerin içeriğini tam olarak hatırlamadığını belirtti.

‘ŞÜPHELİ’ GÖRÜŞME

R.A. ile saat 18.37, 18.42, 18.51 ve 18.54'te gerçekleştirdiği görüşmelerin içeriği de sorulan Salim Güran, bu konuşmaların "şüpheli" olarak değerlendirdikleri beyaz araçla (olay günü kullandığı kardeşi Fuat Güran'a ait araç) ilgili olduğunu öne sürdü.

Kaynak: HALK TV