Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

NATO’nun 32’nci ülkesi belli oldu

Türkiye’nin de girmesi için onay verdiği İsveç’in NATO süreci tamamlandı. 

Türkiye'nin de girmesi için

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ocak ayında yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye’nin de onayını alan İsveç, NATO’nun yeni üyesi oldu.

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen programda İsveç NATO’nun 32. üyesi olurken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve  İsveç Başbakanı Ulf Kirstersson, Washington’daki görüşme sonrasında kameraların karışına geçerek açıklamalarda bulundular.

“İTTİFAKIMIZ İÇİN TARİHİ BİR AN”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada; “Bu katılım belgesi ile birlikte İsveç’e, (NATO’nun kurucu anlaşması) Washington Anlaşması’nın bir tarafı ve NATO’nun 32. üyesi olarak hoş geldiniz demek istiyorum” açıklamasında bulundu.

İsveç için tarihi bir an olduğunu ifade eden Blinken, ” İttifak’ımız için tarihi bir an, NATO müttefiklerimizle transatlantik ilişkilerimiz için de tarihi bir an” dedi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsveç’in NATO’ya resmi olarak katıldığını duyurdu. Stoltenberg; “İsveç, NATO’nun 32. üyesi oldu ve masamızda hak ettiği yeri aldı. Pazartesi günü NATO karargahında bayraklarını göndere çekmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. İsveç’in katılımı NATO’yu daha güçlü, İsveç’i ve tüm İttifak’ı daha güvenli kılıyor” dedi.

11 MART’TA RESMİ TÖREN

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 11 Mart tarihinde yapılacak olan resmi törenle birlikte İsveç’in bayrağı NATO ülkelerinin arasındaki yerini alacak.